Hjem > H > Hva Betyr Kommersielle Og Andre Lisenser?

Hva betyr kommersielle og andre lisenser?

En lisens for et bilde kan for eksempel indikere at du ikke kan endre det eller bruke det til kommersielle formål. Kommersielle eller andre lisenser: Disse bildene har andre lisenser enn Creative Commons og kan være fra enten kostnadsfrie nettsteder eller kommersielle nettsteder som krever betaling.

Les mer

Er det lov å kopiere malerier?

Opphavsretten innebærer at kunstneren må samtykke til kopiering og tilgjengeliggjøring av kunstverk for allmennheten, og at kunstneren kan stille vilkår for bruken, for eksempel at det skal betales vederlag. Hvordan kreditere bilder? Hovedregelen er at det skal krediteres på eller i nærheten av bildet. Ved bruk av svært små bilder kan det i noen tilfeller være uhensiktsmessig å kreditere i nær tilknytning til bildet av estetiske hensyn. Da kan kreditering ved mouseover, nederst på siden eller i en egen krediteringsliste være egnede alternativer.

Følgelig, kan man bruke bilder fra facebook?

Så lenge bildet ditt ligger på Facebook, kan Facebook i prinsippet bruke det. Du kan imidlertid slette et bilde fra Facebook. Da vil det bli slettet fra både Facebook-kontoen din og eventuelle delinger. En enda sikrere måte å slette bilder på, er å slette profilen din helt. Hvem eier informasjonen som legges ut på Facebook? Under Facebooks punkt om deling av innhold og informasjon, finner vi følgende formulering: «Du eier alt innhold og all informasjon som du publiserer på Facebook.» Instagram på sin side skriver at de «ikke påberoper seg eierskap over innhold du publiserer via tjenesten.»

Kan man bruke andres bilder på Instagram?

Her er svaret JA! Samtykke til bruk av et bilde fra INSTAGRAM® forutsetter alltid tillatelse eller samtykke fra fotografen, uansett om det brukes i en kommersiell eller ikke-kommersiell sammenheng. Om fotografen vil tillate bruken og om det skal vare betinget av betaling, er helt opp til fotografen. Og et annet spørsmål, hvordan gjøre omvendt bildesøk? Den beste tjenesten for å ta et gratis omvendt bildesøk

Den beste tjenesten for å ta et omvendt bildesøk er Google Bilder. Der klikker du enkelt nok på fotoikonet (se skjermbilde under) for å laste opp et bilde eller lime inn bildelinken, så finner den ut hva bildet viser deg.

I forhold til dette, hvordan finne ut hvor et bilde kommer fra?

Google. I noen nettlesere kan du enkelt gjøre et bildesøk i Google ved å høyreklikke på det aktuelle bildet og velge «Søk etter bilder i Google». Da får du opp en ny fane, eller et nytt vindu, med treff på samme eller lignende bilder, publisert på ulike nettsider. Så, hvordan finne igjen bilder? Slik finner du et bilde eller en video som er lagt til nylig:

  1. Åpne Google Foto-appen på en Android-enhet.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på Søk nederst.
  4. Skriv inn Nylig lagt til.
  5. Bla gjennom elementer som er lagt til nylig.

Hvilken CC lisens bruker Wikipedia?

Målet med Wikipedia er å skape en informasjonskilde i form av en encyklopedi som er fritt tilgjengelig. Lisensen vi bruker, Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 3.0, gir fri adgang til vårt innhold på samme måte som fri programvare som har en fri lisens.

By Shushan

Hvor lenge varer opphavsretten? :: Hva slags olje kan brukes i øret?
Nyttige lenker