Kan man være ansatt to steder?
Arbeidstaker har imidlertid en lojalitetsplikt overfor arbeidsgiver, så det vil være grenser for hvilke typer biarbeid arbeidstaker kan ta. Arbeidstaker kan for eksempel ikke ta seg jobb i konkurrerende virksomhet.
Kan jeg ha to jobber?
Det er mulig å ha flere arbeidsgivere samtidig. En ansatt står derfor som utgangspunkt fritt til å arbeide hos en annen arbeidsgiver i sin fritid. Men når du har mer enn en jobb er du selv ansvarlig for å oppfylle betingelsene i begge arbeidsavtalene du har inngått. Følgelig, er det lov å jobbe over 100%? Jobber du mer enn 100 prosent stilling, skal det overskytende regnes som overtid og kompenseres med minimum 40 prosent. (Se Arbeidsmiljøloven § 10-6).
Derav, kan arbeidsgiver nekte bijobb?
Oppsummert; så lenge arbeidet ikke er for en konkurrerende virksomhet og den heller ikke går ut over jobben for hovedarbeidsgiver, har man som arbeidsgiver et tynt grunnlag for å nekte arbeidstageren å ta biervervet. Som arbeidstager kan du altså motsette deg at arbeidsgiver nekter deg å ta bierverv. Er det lov å jobbe to steder? Så lenge du er over 18 år og ikke jobber innenfor veitransport, er det lovlig å ha flere arbeidsgivere hvor du til sammen jobber mer enn 100%. Arbeidsmiljøloven har grenser for hvor mange timer en ansatt kan jobbe hos én arbeidsgiver.
Hva er hovedarbeidsgiver?
Når du har mer enn en arbeidsgiver
Har du tabellkort og flere arbeidsgivere, pensjonsutbetalere eller liknende, bør du gjøre disse oppmerksomme på om de er din hovedarbeidsgiver (der du tjener mest), eller om de er en biarbeidsgiver. NAV er i denne sammenhengen å regne som en arbeidsgiver. Tilsvarende, kan man ha to jobber i samme kommune? Jobber du derimot i en annen kommune vil det være to ulike arbeidsgivere og dermed overholdes arbeidstidsbestemmelsen i begge kommuner. Du bør også les din arbeidsavtale i tilfelle det er noen klausuler der som går på annet arbeid, eller det å ha flere jobber.
Og et annet spørsmål, er det lov å jobbe hver dag?
Arbeidsmiljøloven inneholder arbeidstidsbestemmelser, som setter grenser for hvor lenge arbeidsgiver kan kreve at du jobber. Alminnelig arbeidstid er i loven satt til 9 timer i løpet av 24 timer, og 40 timer i løpet av 7 dager. Dersom man jobber turnus har man krav på kortere arbeidstid. Og et annet spørsmål, hvor mye har man lov til å jobbe? Alminnelig arbeidstid
I arbeidsmiljøloven er det fastsatt grenser for den alminnelige arbeidstiden: 9 timer i løpet av 24 timer (normalarbeidsdag) 40 timer i løpet av 7 dager (normalarbeidsuke)
Kan man jobbe 150?
Det er lov til å jobbe 135 prosent så lenge ikke arbeidstidsreglene i arbeidsmiljøloven kapittel 10 er overskredet for noen av arbeidsgiverne.
Similar articles
- Kan 37 grader være feber?
- Kan 37 5 være feber?
- Skal dataroaming være på?
- Hvor lenge kan en vare være til reparasjon?
- Hvor lenge skal et gavekort være gyldig?
- Kan folkeregistrert adresse være Postboks?
- I hvilke tilfeller må en drone i åpen kategori være ansvarsforsikret?
- Skal pulsen være jevn?
- Hva bør hvilepuls være på?
- Kan iPhone 11 være under vann?