Hjem > K > Kan Du Tape Mer Enn Det Investerte Beløpet I En Aksje?

Kan du tape mer enn det investerte beløpet i en aksje?

Investeringer i aksjer er forbundet med risiko siden du kan tape hele eller deler av pengene du har investert. Du kan imidlertid aldri tape mer penger enn hva du har investert. Du kan tape penger på aksjer enten ved et prisfall eller konkurs.

Les mer

Hvordan handle aksjer på OTC?

For handel i unoterte aksjer på NOTC må du ta kontakt med meglerbordet vårt på telefon 23 33 30 23 (tast 1). Handel på NOTC-listen er kun tilgjengelig på en Aksje- og fondskonto. Det er derfor viktig at du sjekker at du har åpnet en Aksje- og fondskonto før du tar kontakt med meglerbordet. Hvordan investere i unoterte aksjer? Handel med unoterte aksjer skjer pt ikke elektronisk men på den gammeldagse måten hvor megler hos Nordnet må manuelt megle handelen med en motpart. En transaksjon tar ofte 10 minutter å få fikset. Det er derfor en høyere kurtasje på denne type handel i forhold til om du legger ordren selv, elektronisk på en børs.

Tilsvarende, kan du tape mer enn det investerte beløpet som eier av aksjer i et unotert selskap?

Ved kjøp av unoterte aksjer kan man ikke tape mer enn det investerte beløpet, gitt at man ikke har lånt penger for å kjøpe aksjene. Unoterte aksjer gir en potensielt stor oppside og mulighet for gevinst. På den andre siden er risikoen stor og det kan være vanskelig å få solgt aksjene igjen. Tilsvarende, hvordan benytte seg av tegningsretter? Du kan velge å omsette tegningsrettene mens de er børsnotert, eller bruke dem til å kjøpe flere aksjer i moderselskapet. Du kan kjøpe og selge tegningsrettene mens de er børsnotert. Legg ordren på vanlig måte. Ønsker du å tegne deg for aksjer/benytte deg av rettigheten, må du som regel svare aktivt på dette.

Kan man gå i minus med aksjer?

Det er ikke mulig for en aksjekurs å bli negativ, slik at man som eier skylder penger. Så aksjer kan ikke gå i minus. Aksjefond som da er en samling av aksjer vil ha de samme egenskapene. Det værste som kan skje er at alle aksjene som fondet eier (og da du som investor eier) går konkurs og verdien går til null. Deretter, hva skjer med unoterte aksjer når de går på børs? Når et selskap går fra unotert til børsnotert stiger ofte verdien av selskapet betraktelig. Dette er fordi selskapet blir verdsatt høyere og gjerne ansett som mindre risikabelt av investorer. Det gjør det også mye lettere for investorer å kjøpe og selge aksjene, dette igjen gjør aksjen mer attraktiv å eie.

Er Plus 500 bra?

Plus500 er en svært sikker plattform med lang fartstid og et godt omdømme. Plattformen er et godt alternativ for aktive tradere som tåler høy risiko, men den er ikke særlig egnet for deg som er nybegynner eller som vil kjøpe aksjer, indekser, valuta, kryptovaluta og mer som skal “godgjøre” seg på konto over tid. Hvor kan jeg kjøpe OTC aksjer? ​Hos Nordnet kan du handle med unoterte verdipapirer, som er notert på Verdipapirforetakenes forbunds OTC-liste (over the counter). Handler med unoterte aksjer er en tjeneste som distribueres av Verdipapirforetakenes forbund. OTC-systemet er et informasjonssystem for unoterte aksjer, og må ikke forveksles med en børs.

Man kan også spørre hvordan kjøpe aksjer som ikke er på børs?

På NOTC-listen får du en oversikt over norske unoterte aksjer som kan handles gjennom enkelte meglerforetak. DNB Markets er et av foretakene tilknyttet til listen. Du kan kjøpe unoterte aksjer i vår aksjehandel på nett, men for endring eller sletting av ordre må du ringe inn til vårt meglerbord.

By Trumann Ereth

Kan AS børsnoteres? :: Hvordan regne 1 promille?
Nyttige lenker