Hjem > K > Kan As Børsnoteres?

Kan AS børsnoteres?

Bare i allmennaksjeselskaper kan allmennheten innbys til å tegne aksjer, og bare allmennaksjeselskaper kan børsnoteres. Minste aksjekapital i et allmennaksjeselskap er én million kroner. I allmennaksjeselskap er det obligatorisk å registrere aksjene i et verdipapirregister (Euronext VPS).

Les mer

Hva er en unotert Aksje?

Unoterte aksjer

Når aksjene er unotert, betyr det at selskapet ikke er regulert på en handelsplass som en børs. Når selskapene ikke er regulert, kan det være vanskelig å få solgt aksjene på kort sikt. Du er avhengig av å finne en kjøper og kan være avhengig av å få transaksjonen godkjent av selskapets styre.
Deretter, hvordan fungerer en emisjon? En emisjon kan kort beskrives som en utvidelse av selskapets egenkapital, som igjen fører til en økning i selskapets aksjekapital. Som selskap søker du å kunne få inn mer penger, gjennom å trykke opp nye aksjer som investorene kan kjøpe og igjen da øke selskapets egenkapital.

Hvor finner jeg ligningsverdi på aksjer?

Formuesverdien er den skattemessige formuesverdien på aksjene du eier ved utgangen av året. Formuesverdier av aksjer er normalt forhåndsutfylte i skattemeldingen din. Har du endringer eller tilføyelser tilknyttet formuesverdi, skal du endre direkte i skattemeldingen. Du skal ikke gjøre endringer i aksjeoppgaven. Hva er giring av aksjer? Giring av aksjer er nettopp en måte å handle for mer penger enn du skyter inn. På den måten kan du handle for 100 000 kr selv om du for eksempel bare skyter inn 10 000 kr. Det du i realiteten gjør er at du låner penger av megleren din, og dermed trenger du kun å betale en brøkdel av posisjonens verdi.

Dessuten, hvordan fungerer folkeinvest?

Selskap av forskjellig karakter som søker egenkapital presenterer mulighet for å kjøpe aksjer og derigjennom bli medeier i selskapet. Aksjene byttes mot penger som selskapet trenger for å realisere videre vekst. Hva er forskjellen på noterte og unoterte aksjer? Noterte aksjer – Aksjer som omsettes på en bestemt børs, f. eks. Oslo Børs. Unoterte aksjer – Aksjer som ikke kan omsettes på en børs.

Og et annet spørsmål, hvordan benytte seg av tegningsretter nordnet?

Når du mottar tegningsretter på en bedriftskonto og ønsker å benytte tegningsrettene til å kjøpe nye aksjer må du sende inn tegningblankett direkte til tilrettelegger. Du kan velge VPS-kontoen din i Nordnet som konto for levering av de nye aksjene, men konto for betaling må være en bankkonto fra din dagligbank. Kan du som innehaver av en tegningsrett tape mer enn det investerte beløpet? Som innehaver av en tegningsrett eller en tegningsopsjon har du rettigheten, men ikke forpliktelsen, til å tegne nye aksjer på forhåndsbestemte vilkår. Tegningsretten eller tegningsopsjonen blir verdiløs dersom du ikke benytter deg av den. Du kan aldri tape mer enn du har investert.

Hva skjer med en aksjekurs ved emisjon?

Emisjonskursen pleier å være lavere enn markedspris, dette for å sikre seg nok kapital. Investorer er sjelden villige til å legge mer penger på bordet, når de kunne kjøpt aksjene i markedet i stedet. Nyheten om emisjon pleier å få aksjekursen til å falle (spes hvis emisjonen ikke handler om å investerere i vekst).

By Maura Jesus

Hva kommer til å skje med dialektene i fremtiden? :: Kan du tape mer enn det investerte beløpet i en aksje?
Nyttige lenker