Hjem > H > Hva Er Forskjellen På En Kabel Og En Ledning?

Hva er forskjellen på en kabel og en ledning?

Kabel er en eller flere isolerte ledere omgitt av en eller flere felles beskyttende kappe(r). Feks en 2 leder kabel består 2 isolerte ledere under en eller flere felles kapper. Ledning kan ha flere betydninger, men kan forstås som tråd, leder, kabel eller line anvendt i elektrisk anlegg.

Les mer

Hva er en PR kabel?

PN = En leder med 7 kordeller. PR = Den ovale kabelen du ser i åpne anlegg. Inneholder vanligvis to ledere + en blanktråd til jord. Hva er en 3 leder kabel? For overføring av elektrisk energi (ofte kalt kraftkabel), brukes to (enfase) eller normalt tre elektriske ledere (trefase). Likestrømskabler kan bruke bare én leder hvor sjøvann oftest fungerer som "minuslederen". Materialet til disse lederne er ofte kobber, men aluminium er også ganske vanlig for høyspenningskabler.

Hvilken kabel skal brukes utendørs?

Normalt benyttes PR 1,5mm til utelamper, og 2,5mm dersom man skal ha stikk. Men det forutsetter at kompisen din gjør nødvendige målinger/beregninger. Tilsvarende, hva brukes pr kabel til? Ledninger som ligger synlig på veggen kalles PR og kommer i flere størrelser. Denne er ikke beregnet for å ligge inni veggen, men kan brukes for å gå igjennom en vegg. Om man skal ha en ekstra stikkontakt i veggen og ikke klarer å få trukket ett rør hele veien så kan man bruke en dobbelisolert kabel som heter PFXP.

Også, kan man bruke pr kabel ute?

Du kan ikke gå med PN eller PR i korrugert rør direkte ut til utelampe fra bryter inne i varm sone i huset. Dette pga. kondens mellom utetemperatur og innetemperatur. Pr kan brukes ut til utelyset, men må da legges uten rør mellom varm og kald sone. Hva er PFXP? PFXP kabler er for fast installasjon innendørs og utendørs forlagt i rør i bakken. PFXP-kabelen er dobbeltisolert installasjons- og jordkabel (med ekstra beskyttelse) med kobberleder og er velegnet for bruk på kabelbroer eller inntrekking i kanaler og rør.

Og et annet spørsmål, hvilken ledning er l og n?

- Den blå ledningen er N (nøytral leder), mens den brune er L (faseleder). Noen ganger er det merket N og L og da bør man følge dette. Andre ganger er det ikke merket og da spiller det ingen rolle hvilken ledning du fester hvor, forteller elektrikerne hos Stikkontakten.no. Angående dette, hvilken farge på n og l? L og N er i et TN-nett (400V): Faseleder og Nøytral. Her vil faseleder (L) være brun. Nøytralleder (N) vil være blå.

Man kan også spørre hva er en pen leder?

N = Nøytral-leder (Også kalt null-leder) – Fargekode: Blå PE = Jordleder (Protective Earth) eller «beskyttelsesleder» på fagspråket. Fargekode: Gul og grønn. Jord = Punktet der nettet er jordet ved transformatoren.

By Riess Daza

Hva brukes PFXP kabel til? :: Hvilken av kongene i en kortstokk har ikke bart?
Nyttige lenker