Hjem > H > Hva Betyr Ordet Fær?

Hva betyr ordet fær?

«Fær» - som i «No fær æ». Ord som beskriver avskjed, f. eks.: «Nå drar jeg».

Les mer

Hva betyr rauaraddel?

Vigre synes jærske dialektord er greie å skjønne, som at rauaraddel betyr skitsnakk, tull og vas eller at daunakkje er et lett skjellsord for en tafatt person. Hva er en kop? Ordet «kop» er afrikaans eller nederlandsk og betyr nærmest (avrundet) bakketopp. Det er et fjell ved navnet Spion Kop i Sør-Afrika. I 1928 ble The Kop ombygd til ståplasser og et nytt tak ble bygget for å beskytte supporterne som kom til The Kop og Anfield.

Du kan også spørre hva betyr karravolin?

Språkkurset inneholder ei liste over ord du lett kan møte en eller flere ganger, og vi bringer her et aldri så lite utdrag for alle som planlegger en liten reise:Karravolin: kranglete, ønsker å yppe til bråk. Rævdott: mannsperson som har høy tetthet av hårvekst på nedre del av ryggen. Hva betyr sjø på trøndersk? Sjø - Kortform for “skjønner du”. I samme stil som “se” som er kortform for “ser du” i Østfold og på Nordvestlandet. Trøndere legger til “sjø” på slutten av en setning for å forsterke budskapet. Kan også sammenlignes med “gitt” i østlandsområdet.

Følgelig, hva betyr ord og uttrykk?

Uttrykk er ord eller gruppe av ord med samlet betydning; en språklig formulering. Eksempler: et engelsk uttrykk. et mildt uttrykk. Derav, hva betyr herligalondon? Hvorfor heter siden herligalondon? Før i tiden var det vanlig å bruke uttrykket «herliga London sa maen når han såg Sandnes» her i regionen. Siden har mann kortet det ned og brukt bare «herliga London» som et mildt kraftuttrykk, eller som et uttrykk for forbauselse og forundring.

Hva betyr Snaisen?

Snaisen betyr koseligt. Stilig! Fine,eller flotte. Fine! Hva betyr Ånnas? Ånnas betyr idiot. - Fela. - Du feler når det er mørkt på kvelden.

Også, hvordan lære å snakke trøndersk?

Trøndersk tilhører den østnorske dialektgruppen. Noen fellestrekk med andre østnorske dialekter er jamning, lavtone-setningsmelodi og retroflekse konsonanter. Andre trekk som palatalisering og apokope er felles med nordnorsk. Den svenske nabodialekten jemtsk er også nært beslektet med trøndersk.

By Jaquenette Sylvan

Hva er typisk for trøndere? :: Skal litteraturliste ha sidetall?
Nyttige lenker