Hjem > H > Hvorfor Har Vi Læreplaner?

Hvorfor har vi læreplaner?

De nye læreplanene beskriver det aller viktigste elevene skal lære i hvert fag. Da kan de bruke mer tid på å lære ting godt og det blir enklere å forstå sammenhenger slik at de kan bruke det de har lært også i nye situasjoner. De nye læreplanene legger dermed bedre til rette for dybdelæring.

Les mer

Tilsvarende, hva er ludvigsenutvalget?

Ludvigsen-utvalget: mandat og sammensetting. Regjeringen oppnevnte i 2013 et offentlig utvalg som fikk i oppdrag å vurdere innholdet i grunnopplæringen opp mot krav til kompetanse i et framtidig samfunns- og arbeidsliv. Utvalget ledes av professor Sten Ludvigsen. I forhold til dette, hva er styringsdokumenter i skolen? Består av generell del, prinsipper for opplæringen, læreplaner for fag og fag og timefordelingen. Dette er forskrifter til opplæringsloven og skal styre innholdet i opplæringen.

Også, hva er forskjellen på kompetansemål og læringsmål?

Det skal være mulig å gjenfinne overordnet del i alle kompetansemål. Kompetansemål brytes ofte (ikke alltid) ned i flere mindre læringsmål. Dette er konkrete, små læringsmål som er enklere å vurdere for lærer, og å forstå, jobbe mot og nå for elevene. Det må også vurderes om noen læringsmål er viktigere enn andre. Dessuten, hvorfor fikk vi fagfornyelsen? Fagfornyelsen skal gi et læreplanverk som forbereder elevene på fremtiden. Fagene skal få mer relevant innhold og tydeligere prioriteringer, og sammenhengen mellom fagene skal bli bedre. Fagfornyelsen skal styrke utviklingen av elevenes dybdelæring og forståelse.

I forhold til dette, hva er det viktigste med fagfornyelsen?

Arbeidet med å fornye Kunnskapsløftet er i gang. Målet er å styrke utviklingen av elevenes dybdelæring og forståelse. Verdigrunnlaget skal løftes fram i læreplanene, og elevene skal blant annet jobbe tverrfaglig med demokrati og medborgerskap, bærekraftig utvikling og folkehelse og livsmestring. Følgelig, hvilke fire kompetanseområder vektlegger nou fremtidens skole skal være sentrale i fremtidens skolefag? 1.1.1 Fire kompetanseområder

  • fagspesifikk kompetanse.
  • kompetanse i å lære.
  • kompetanse i å kommunisere, samhandle og delta.
  • kompetanse i å utforske og skape.

I forhold til dette, hva er fremtidens skole?

Fremtidens skole skal ruste elevene til å møte utfordringer de vil få både i arbeidslivet og i livet generelt. Undervisningen skal i større grad reflektere behovet for nye kompetanser. Elevene skal få rom til å gå i dybden på fagene samtidig som deres faglige forståelse styrkes. Har lærere metodefrihet? Metodefrihet er et uttrykk for profesjonsansvaret lærere har for å velge didaktiske arbeidsmåter ut fra begrunnelser om hva som tjener barnehagebarn eller elever. Dette er et ansvar vi lærere må ta på største alvor, og vi må vise hva som ligger til grunn for våre avgjørelser.

Man kan også spørre hva er et kompetansemål?

Kompetansemål (for grunnopplæringen) er et definert mål i læreplanen for elevens læring, som ble innført med Kunnskapsløftet i 2006. I læreplanen Kunnskapsløftet er målsettingene for grunnskoleutdanningen definert gjennom slike kompetansemål i alle fag etter henholdsvis 2., 4., 7. og 10. trinn.

By Breed

Hva sier Fagfornyelsen? :: Hva skal en god avslutning inneholde?
Nyttige lenker