Hjem > H > Hva Er Spesielt Med Tønsberg?

Hva er spesielt med Tønsberg?

Tønsberg er en middelalderby og er regnet som Norges eldste by; ifølge Snorre var byen grunnlagt før år 871. Osebergskipet, Norges mest spektakulære arkeologiske funn, ble gravd fram i Slagendalen, og funnstedet, Oseberghaugen, er tilrettelagt for besøkende.

Les mer

Angående dette, hva er tønsberg mest kjent for?

Tønsbergs landemerke Slottsfjellstårnet sto ferdig i 1888, og symboliserer Slottsfjellsområdets tilknytning til middelalderen. Tårnet er 17 meter høyt og har en fantastisk utsikt fra toppen. Ved siden av å være en handels- og sjøfartsby siden vikingtiden er Tønsberg kjent som hansabyen og hvalfangstbyen. Når ble Tønsberg en by? I 1837 ble Tønsberg egen bykommune, og helt fram til 1888 besto denne kommunen bare av byområdet. Det året ble omlandskommunen Sem innlemma i Tønsberg. Av dagens areal på drøyt 106 km² utgjøres 102 km² av tidligere Sem kommune, mens Tønsberg by utgjør fire.

Hvor i Norge ligger Tønsberg?

Tettstedet Tønsberg
LandNorge
FylkeVestfold og Telemark
KommuneTønsberg: 36 133 Færder: 17 658
Areal26,23 km²
Hvilken dialekt snakker man i Tønsberg? Vestfoldmål er en samlebetegnelse for en gruppe vikværske dialekter som prates i landskapet Vestfold. Vestfoldmål er hovedsakelig delt mellom bymål og bygdemål, hvor bymålene som snakkes i Larvik, Sandefjord, Tønsberg (inkl.

Hva er den eldste byen i Norge?

Mye tyder på at Trondheim er landets eldste eksisterende by. Arkeologiske funn viser at det har vært annen bebyggelse enn gårdsbruk ved Nidelvas munning før den tid, trolig sjøbuer for handelsvirksomhet. Angående dette, er tønsberg avhengig av industri? Tønsberg har lange tradisjoner innenfor sjøfart, industri og handel. Næringslivet er i dag preget av allsidighet med overveiende små og mellomstore bedrifter. De viktigste industribransjene er næringsmiddelindustri, med blant annet et større slakteri (Nortura) og et større meieri (Tine), samt en flatbrødfabrikk.

Hvilken by er størst av Tønsberg og Sandefjord?

Sandefjord ble kjøpstad i 1845. Sandefjord kommune er etter folketall den største kommunen i Vestfold. Fra Sandefjord går det fergeruter til Strömstad, og Sandefjord lufthavn, Torp har flyforbindelser til nasjonale og internasjonale destinasjoner. Du kan også spørre hvor mange mennesker i tønsberg? Regionen har til sammen en størrelse på 933 km² og 135 073 innbyggere (1. januar 2020). Tettstedet Tønsberg (52 419 innbyggere) er motoren i regionen. De fire byene i distriktet er Holmestrand, Horten, Tønsberg og Åsgårdstrand.

Hvem bodde på Slottsfjellet?

I flere perioder under middelalderen var borgen på Slottsfjellet sentrum for kongemakt og landets administrasjon. Midt under den dramatiske borgerkrigstiden på 1100–1200-tallet ble borgen beleiret av kong Sverre og birkebeinerne.

By Maryann

Når ble Tønsberg og Sem slått sammen? :: Hva betyr toppunkt?
Nyttige lenker