Hjem > H > Hva Skjer Når Hjertet Vokser?

Hva skjer når hjertet vokser?

Vanligvis er et forstørret hjerte en følge av underliggende sykdom som for eksempel medfødt klaffefeil eller høyt blodtrykk. Men ved tilstanden hypertrofisk kardiomyopati finnes ingen slik underliggende sykdom. Sykdommen er arvelig, og skyldes forandringer i gener (mutasjoner) som kan overføres til nye generasjoner.

Les mer

Angående dette, hvordan oppstår hjertesvikt?

Hjertesvikt kan oppstå ved mange forskjellige sykdommer som svekker hjertemuskelen. Du kan få hjertesvikt som følge av en blodpropp i hjertet, forhøyet blodtrykk, alkoholmisbruk, hjerterytmeforstyrrelser, hjerteklaffsykdom, medfødt hjertefeil, blodmangel, for høyt stoffskifte eller infeksjoner. Hvordan snakke med barn om omsorgssvikt? Hvis barnet forteller om omsorgssvikt

  1. Vær lyttende til det barnet forteller.
  2. Vær sensitiv og empatisk.
  3. Om barnet har kognitive utfordringer eller kommunikasjonsvansker, så skal du likevel lytte og ta det barnet ønsker å formidle på alvor.

Ta dette i betraktning, hva prater barnevernet med barnet om?

Noen ganger velger barneverntjenesten å snakke med barnet før den i det hele tatt har snakket med foreldrene. Dette skjer som oftest i saker med bekymring for vold og overgrep. Barneverntjenesten snakker da med barnet først, ofte for å sikre at barnet ikke blir instruert i hva han/hun kan si. Dessuten, hva må til for at barnevernet kan ta barna? Det er etter loven strenge vilkår for at Fylkesnemnda kan fatte vedtak om omsorgsovertakelse. For det første må det foreligge alvorlige mangler ved den daglige omsorgen som barnet får, eller alvorlige mangler i forhold til den personlige kontakt og trygghet som barnet trenger i forhold til sin alder og utvikling.

Så, hva kan barnevernet kreve?

Barnevernet kan kreve å få snakke med barna, men ikke kreve å snakke med foreldrene. Barnevernet vil derfor ofte dekke utgifter til advokat i forbindelse med møter med foreldrene. Mange foreldre setter som vilkår for møter at de får ta med advokat etter eget valg. Kan barnevernet innhente opplysninger uten samtykke? Dette innebærer at barnevernet som hovedregel skal innhente opplysningene i barnevernsaken etter samtykke fra de saken gjelder, eller slik at de saken gjelder blir informert. Samtidig forutsetter innhenting av opplysninger uten samtykke at det finnes et annet rettslig grunnlag for å innhente opplysningene.

Folk spør også hva gjør barnevernet på hjemmebesøk?

Målet med hjemmebesøk er ofte at barnevernet skal kunne observere samspillet i familien i naturlige omgivelser. Målet kan imidlertid være uklart for mange barn, og det å få barnevernet på besøk kan også skape frykt og redsel, og ubesvarte spørsmål knyttet til barnevernets vurderinger og konsekvenser. Når kan barnevernet snakke med barn alene? Barneverntjenesten har lovhjemmel til å kreve å snakke med barnet alene uten foreldrenes påsyn. Barn som er fylt syv år, og barn som er yngre, men i stand til å danne seg egne standpunkter, skal informeres og gis anledning til å uttale seg.

Hvorfor er god kommunikasjon med barn viktig?

Kommunikasjon er viktig for å forstå og bli forstått

Hjelp barnet med å kommunisere egne følelser og tanker, å uttrykke egne ønsker og behov og å tolke andres følelser, ønsker og intensjoner. Dette trenger barna tid til å prøve ut og erfare i ulike situasjoner gjentatte ganger over tid.

By Orren

Hvordan få bort doble sider på iPad? :: Hvordan gjennomføre barnesamtaler?
Nyttige lenker