Hjem > H > Hvorfor Er Kildehenvisning Viktig?

Hvorfor er kildehenvisning viktig?

Å referere til kildene du har brukt i en oppgave eller en vitenskapelig tekst er viktig for å vise leseren hvor du har hentet informasjonen din fra, og dermed sikre redelighet i faglige arbeider. Ved å oppgi kildene du har brukt, kan du også unngå beskyldninger om plagiering.

Les mer

Man kan også spørre hvordan bruke samme fotnote flere ganger?

Henvise til den samme fotnoten mer enn én gang

Klikk fotnote på Referansetype-listen. Klikk fotnotenummer på Sett inn referanse til-listen. Klikk fotnotenummer (formatert) på Sett inn referanse til-listen. Klikk noten du vil henvise til, i boksen For hvilken fotnote.
Hvordan føre kilder uten dato? Hva gjør jeg når årstall mangler?

  1. skrive u.å. ( uten år) i stedet for årstallet. Skriver du på engelsk bruker du forkortelsen n.d. (no date)
  2. sette skarpe klammer rundt årstallet dersom du vet helt sikkert når kilden er utgitt/publisert.
  3. bruke skarpe klammer og spørsmålstegn for å vise at året som er oppgitt er usikkert.

Hvordan føre en person som kilde?

Referanser i teksten. I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72. Hva er den opprinnelige betydningen av ordet kilde? Opprinnelse er begynnelsen, startpunktet, årsaken eller utgangspunktet som noe er utviklet fra.

I forhold til dette, hva er en kildehenvisning?

En kildehenvisning vil si at du gjør det tydelig hvor du har hentet din informasjon fra, og hvilke setninger du har skrevet som inneholder funn eller påstander som andre enn deg selv har kommet frem til. Tilsvarende, hvordan sette inn en fotnote i word? Legg til en fotnote

  1. Klikk der du vil legge til fotnoten.
  2. Klikk Sett inn > Sett inn fotnote. Word setter inn et referanse merke i teksten og legger til fot note merket nederst på siden.
  3. Skriv inn fotnoteteksten.

Hvordan få innrykk i litteraturlisten?

Litteraturlisten skal:

ha hengende innrykk, dvs. hvis referansen er lengre enn ei linje, bruk innrykk på etterfølgende linjer. Tips: hurtigtast for hengende innrykk er ctrl og T. være alfabetisk ordnet vanligvis etter forfatterens etternavn (første forfatter der det er flere) eller organisasjonsnavn.
I forhold til dette, hvor skal fotnoten stå? Selve fotnoten plasseres enten nederst på siden, bakerst i teksten eller i margen. Termen fotnote blir som oftest forbeholdt anmerkninger som er plassert nederst på siden (derav fot). Termen note dekker fotnote, sluttnote (bakerst i boken/dokumentet) og margnote, men note er en term som sier lite.

Du kan også spørre hvordan skrive kilder rett?

Slik oppgir du kilder i selve teksten

  1. Forfatterens navn (etternavn er nok)
  2. Året teksten ble gitt ut.
  3. Sidetall (I tekster hentet fra nettet skal du bare oppgi forfatterens etternavn og årstallet i selve teksten.)

By Hau Tarter

Hva er forskjellen på en primærkilde og en sekundærkilde? :: Hva er forskjell på informasjon og kommunikasjon?
Nyttige lenker