Hjem > H > Hva Er Forskjellen På En Primærkilde Og En Sekundærkilde?

Hva er forskjellen på en primærkilde og en sekundærkilde?

Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Les mer

Hvordan bruke kilde?

HVORDAN BRUKE KILDER

Du skal bare bruke andres materiale som kilder til informasjon om emnet ditt, og til å støtte og illustrere resonnementene dine. Hoveddelen av arbeidet ditt skal i struktur, argumentasjon og innhold være ditt eget.
Hvordan skrive referanseliste? Listen ordnes alfabetisk på første forfatters etternavn. Bruk fullt forfatternavn, men bruk initialer for fornavn når det er ukjent. Opp til ti forfattere: alle navn tas med i listen. Bruk kursiv på boktittel, navn på tidsskrift, navn på konferanse.

Angående dette, hva menes med en historisk kilde?

Historien, som vi kjenner den, er egentlig en gjenfortelling basert på fragmenter overlevert oss fra fortida. Disse fragmentene kalles kilder og kan være alt fra bilder, film, lydbånd, brev (private og offentlige), aviser og plakater. Selv små frimerker og mynter kan være en kilde. Så, hva er en førstehåndskilde? Innen journalistikken er en førstehåndskilde eller øyenvitnekilde en som selv har opplevd eller erfart det vedkommende uttaler seg om, mens en annenhåndskilde refererer til noe han eller hun har hørt, lest eller på annen måte fått gjengitt fra en førstehåndskilde.

Hva er et opphav?

Opphav er byrjinga, startpunktet, årsaka eller utgangspunktet som noko er utvikla frå. Folk spør også hvordan skrive kilder vgs? Når du skal skrive en fagartikkel eller en litt større oppgave er det viktig at du oppgir hvilke kilder du har brukt. Kildene må oppgis både i teksten som er tilknyttet sitatet og til slutt i en samlet alfabetisk liste. På Sola vgs bruker vi referansestilen APA 6th.

Hvordan referere til kilder i Word?

Klikk Sett inn sitat på Referanser-fanen. Velg typen kilden du vil bruke (for eksempel en bok inndeling eller et nettsted) i dialogboksen Opprett kilde ved siden av Typen kilde. Skriv inn informasjonen for kilden, og klikk OK. Kilden er lagt til som et sitat på stedet du valgte i dokumentet. Hvordan skrive en fotnote? Når du bruker fotnoter setter du et tall etter teksten det skal refereres til. Selve fotnoten (kildehenvisningen) plasseres enten nederst på siden, i margen eller i slutten av teksten. Fotnoter kan brukes når noe i teksten skal forklares, for eksempel når et begrep skal utdypes.

Deretter, hvordan sette inn fotnote i excel?

Velg Referanse på Sett inn-menyen og deretter Fotnote. Velg Fotnoter eller Sluttnoter.

By Damal

Hva menes med sammenligninger? :: Hvorfor er kildehenvisning viktig?
Nyttige lenker