Hjem > H > Hva Ekvidistanse?

Hva ekvidistanse?

Ekvidistanse er den vinkelrette avstanden i terrenget mellom høydekurvene (kotene) på et kart, altså høydeforskjellen mellom hver kote.

Les mer

Du kan også spørre hva betyr ting på kartet?

Blått er vått (vann, elver, myrer) Svart er hardt (hus, steiner) Gult er kult (åpent område, lett å komme seg frem) Grønt er ikke skjønt (tett skog og vanskeligere å komme seg frem) Hva betyr stakene på sjøen? Røde og grønne staker er såkalte lateralmerker og er en del av et internasjonalt system for merking av grunner. Regelen er at du skal ha grønne staker på styrbord og røde staker på babord, når du følger leden. Og leden er fartsretningen inn til en havn.

Hvilken side av staken?

Fargene angir på hvilken side av merket skipet skal passere. Skip bør passere til babord for de grønne merkene, og til styrbord for de røde. Huskeregel kan være «Med leia grønn lanterne mot grønn stake, rød lanterne mot rød stake» Når skipet seiler mot leias hovedretning blir det motsatt. Folk spør også hvordan passere kardinalmerker? Kardinalmerker (kompassmerking)

– Kardinalmerkene angir om du skal passere nord, øst, sør eller vest for hindringen. Merkene har gule og svarte felt, og måten disse er satt sammen på angir himmelretningen merket angir, sier Nilsen. I tillegg kan merkene ha to kjegler på toppen.

Så, hvor får man kjøpt sjøkart?

Norske forhandlere av Kartverkets land- og sjøkart

  • Nautisk fritid: www.nautiskfritid.no / +47 401 44 410 / [email protected] / Risaleen 27, 0374 Oslo.
  • Allkopi NetPrint AS: www.allkopi.no / +47 228 06 700 / [email protected] / Luhrtoppen 2, 1470 Lørenskog.
Hva er forskjellen på Ecdis og ECS? Det er mange forskjellige begreper innen elektroniske sjøkart. Et enklere system går gjerne under benevnelsen ECS ( Electronic Chart System). ECDIS (Electronic Chart Display and Information System) er det typegodkjente systemet.

Hvilke funksjoner finnes i Ecdis?

ECDIS gir normalt en vesentlig bedre oversikt over seilasen en tradisjonelle papirkarter, ved at skipets posisjon (fra GNSS) presenteres direkte i kartet i sanntid. Derav, hva er referansenivå? Referansenivået, eller nullnivået, for de offisielle høydesystemene er teoretisk en potensialflate i jordens tyngdefelt. Dette referansenivået vil omtrent sammenfalle med midlere havnivå (middelvann), og gi det vi i dagligtalen kaller "meter over havet".

Hvordan finne nord på kart?

Ta kompasset vekk fra kartet. Hold det vannrett i hånden. Snu deg og kompasset slik at kompassnåla ligger inne i kompasshusets nordpil. Pass på at den røde delen av kompassnåla peker mot N-merket inne i kompasshuset.

By Bella

Similar articles

Hva betyr 💕 på snap? :: Hva er Dybdeverdien på Dybdekurven?
Nyttige lenker