Hjem > H > Hva Er Dybdeverdien På Dybdekurven?

Hva er Dybdeverdien på Dybdekurven?

I nyere sjøkart blir dybdekurvene framstilt i blått. Dybdekurver er farekurver, det vil si at alle punkt på en 5 meter kurve er like farlige som en grunne på 5 meter. Det må holdes like stor avstand fra en kurve som fra en grunne med tilsvarende dybdeverdi.

Les mer

Du kan også spørre hva er tegnforklaring?

Hva er en tegnforklaring? Tegnforklaringer skal forklare hva symbolene på en tegning representerer, akkurat som en tegnforklaring på et kart. De kan også tilpasses til å vise viktig informasjon om markeringer i et dokument. Så, hva er en liten kolle? En kolle er en mer eller mindre avrundet forhøyning der berggrunnen stikker opp i dagen.

Følgelig, hva er kardinalmerke?

Kardinalmerker. Kardinalmerker (nord-,øst-, sør- og vestmerke) gir informasjon om farer, og sier hvilken kompassretning som er trygt farvann. Enkelt forklart skal man gå nord for et nordmerke og sør for et sørmerke. Du kan også spørre hva er et vektorisert kart? Elektronisk sjøkart (ENC)

Kartgrunnlaget på slike system var først basert på rasterdata (skannede papirkart), men senere er dette erstattet med offisielle «vektoriserte» kart hvor informasjon er valgbar, lagdelt og tilpasset visning i flere målestokker.

Hva er et elektronisk kart?

ENC gir navigatøren en sømløs presentasjon av de elektroniske sjøkartene med sanntidsposisjonering. ENC-ene redigeres i gitte målestokker, akkurat som et papirkart. Kartene er bundet av strenge krav til presentasjon av data (symboler, farger, linjetykkelse, størrelse etc.) og varierer lite på tvers av landegrenser. Så, hvordan ser en sti ut på kart? Svart er veier, stier, hus og annet som mennesker har laget, men også stein, skrenter og stup. Gult er jorder og åpne og halvåpne områder. Jo gulere, jo mer åpent.

Hva betyr grønne prikker på kart?

Vegetasjon som nedsetter løpbarheten, tegnes med grønn farge. Er det åpne områder, brukes det gul farge. Hva betyr tallene på kart? De blå tallene (fra 00 til 99) markerer vertikale og horisontale rutelinjer som deler en 100-km rute (100x100 km) inn i km-ruter. Tallene som markerer de vertikale rutelinjene angir antall km østover i en 100 km-rute, mens tallene som markerer de horisontale rutelinjene angir antall km nordover i 100 km-ruten.

Hvordan måle ekvidistanse?

Ekvidistansen følger ofte målestokken på kartet og er skrevet inn på samme sted som du finner dette. Ekvidistansen på orienteringskart med målestokk 1:10 000 er vanligvis 5 meter som betyr at den loddrette høydeforskjellen mellom to høydekurver er 5 meter.

By Omland

Hva ekvidistanse? :: Hva er mellom andante og largo?
Nyttige lenker