Hjem > H > Hva Heter Teksten På Baksiden Av En Bok?

Hva heter teksten på baksiden av en bok?

Blurb, vaskeseddel og baksidetekst.

Les mer

Man kan også spørre hva betyr vaskeseddel?

En vaskeseddel er en omtale med kort referat av innholdet i en ny bok som forlaget sender til bokhandlere og til mediene. Begrepet brukes også om en filmomtale som en filmdistributør sender til kinoer og mediene ved lanseringen av en ny film. Man kan også spørre hvorfor har mange bøker baksidetekst? Et bokomslag har også en bakside, og der skal det inn en kort beskrivelse av hva boken handler om og hvem som har forfattet den. Det er forlagets oppgave, i samarbeid med forfatter, å formulere en slik baksidetekst. Denne teksten bør være av en slik karakter at leserens interesse og nysgjerrighet vekkes.

Hva er smussomslag?

Smussomslag er et løst vareomslag av papir med innbretter rundt bokpermen. Omslaget, bindet eller permen på ei bok er et deksel som limes til bokblokka eller materien, det vil si til de heftede (sydde) boksidene uten bind. Og et annet spørsmål, hva betyr at en bok er innbundet? sangvin som svar til Amalie :

Det vil si den at den har stive permer, men er ikke bundet, slik en en innbundet bok er. Papirkvaliteten har også mer til felles med pocketutgaver.

Så, hva heter de ulike delene av en bok?

Delene i en tradisjonell papirbok med perm:

  • Magebind.
  • Klaff eller flapp (på smuss-/vareomslag)
  • Forsatsblad (ark av sterkt papir foran og bak i boka som limer bokblokka til bokbindet)
  • Perm (bokbind) med omslag.
  • Toppsnitt, hode (øverste del av boka)
  • Forsnitt (bokas forkant, motsatt av ryggen)
  • Fot.
I forhold til dette, hva betyr trekant på vaskeanvisning? En hvit trekant betyr at plagget tåler all bleking. En trekant med to streker indikerer at du kun kan bruke blekemidler uten klor. En hvit eller svart trekant med kryss over betyr at plagget ikke kan blekes.

Hva er en bokomtale?

Bokomtale betyr omtrent det samme som anmeldelse. Også, hva består en bok av? En bok er en samling av håndskrevne, trykte, blanke eller illustrerte ark, vanligvis av papir, som er lagt i rekkefølge, sammenføyd langs en kant og gjerne påsatt omslag i et stivere materiale.

Folk spør også hva heter de første sidene i en bok?

I de fleste norske og amerikanske bøker står kolofonen på en av de første sidene i boka.

By Suckow Cartlidge

Hva betyr ordet omslag? :: Er innledning et avsnitt?
Nyttige lenker