Hjem > H > Hva Er Indirekte Personskildringer?

Hva er indirekte personskildringer?

Indirekte personskildring

Fortelleren formidler hva personene sier, hvordan de handler, kanskje også hva de tenker, og han får oss til å trekke våre egne slutninger om dem. Som oftest finner vi ei blanding av direkte og indirekte personskildring i episke tekster.

Les mer

Hva er budskapet i kruttrøyk?

Temaet i denne novellen er krigens skjebner, og hensikten er å belyse og å beskrive noen av krigens mange fortvilte og ulykkelige skjebner. Mennesker som sikkert en gang var sunne og sterke, blir nedbrutt og ødelagt av å leve i frykt og under konstant press. Du kan også spørre hvordan skriver man en personskildring? Når du skriver en personskildring, så består den av detaljer om den aktuelle karakteren. Personskildringen tar utgangspunkt i informasjonen du får om karakteren underveis i teksten. Du må altså lese teksten i sin helhet, for å kunne lage personskildringer av karakterene teksten handler om.

Også, hva skal til for å få utgitt bok?

Her er noen råd som kan gjøre beslutningen lettere.

  1. Leserne bryr seg ikke om hvem som har utgitt boka.
  2. Du må være villig til å bruke penger for å tjene penger.
  3. Ikke vær din egen redaktør.
  4. Et profesjonelt omslag er superviktig.
  5. Du må bruke enten TID eller PENGER på markedsføring.
  6. Vær bevisst i valg av salgskanal.
Kan man tjene penger på å skrive bok? I motsetning til hva mange tror tjener man ikke ekstremt mye på å utgi sin første bok. Gjennomsnittlig (i median) selger en forfatter omtrent 600 bøker, og tjener et sted rundt 26 til 27 000 kroner for boka! Om man selger dobbelt som mye som gjennomsnitt et tjener man litt over 50 000 kroner.

Folk spør også hvilket forlag skal jeg velge?

Ta en grundig sjekk av forlaget

Ta en tur i bokhandelen der du bor. Sjekk om du finner noen av bøkene dette forlaget har gitt ut. Finner du dem ikke, så spør betjeningen. Er det ingen titler der, så er det i seg selv et stort varsko.
Er det vanskelig å bli forfatter? For de fleste forfattere er det nødvendig å kunne arbeide systematisk og målrettet, i og med at skriveprosessen kan være både vanskelig og tidkrevende. Forfatteryrket krever stor grad av selvdisiplin og evne til å produsere.

Tilsvarende, hvor mye kan man tjene som forfatter?

Forfattere tjener ikke mye, med mindre man er Stephen King eller Jo Nesbø. Man kanskje regne med 150 000 – 300 000 kroner i året til å begynne med. Det kan være en økonomisk berg-og-dal-bane. Følgelig, kan man sende inn manus til flere forlag? Dersom du ønsker manus i retur må du oppgi dette ved innsending av manus. Unngå å sende flere manuskripter til forlagene på en gang. Det vil være svært negativt om boka skulle bli antatt av to forlag samtidig.

Også, hvordan sende inn manus til forlag?

Som du skjønner, vi vil helst ha manuskriptet ditt elektronisk. Men hvis du vil sende inn papirutskrift, sender du det til: Gyldendal Norsk Forlag, Postboks 6860, St. Olavs plass, 0130 Oslo. Det er en fordel om utskriften er luftig, bruk gode marger og halvannen eller dobbel linjeavstand.

By Neall

Hva skal stå i et anbefalingsbrev? :: Hvordan lage et bra plott?
Nyttige lenker