Hjem > H > Hva Skal Stå I Et Anbefalingsbrev?

Hva skal stå i et anbefalingsbrev?

Et anbefalingsbrev er kort fortalt et dokument som beskriver hvordan en person har gjort det i en tidligere stilling eller ved et studium. Det handler om hvilke personlige egenskaper en mann eller kvinner har, som gjør at de er rett kandidat for en spesiell stilling eller studieplass.

Les mer

I forhold til dette, hva skriver man på referanser?

Når du skriver opp referanser på CV-en, bør du nevne referansen med navn og etternavn. I tillegg oppgir du navnet på bedriften og stillingen som gjelder for referansen. Du kan også spørre hvordan henvise til kilder i teksten? Referanser i teksten. I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72.

Angående dette, hvordan skrive arbeidsreferanse?

Sluttattesten må minimum inneholde arbeidstakers navn, fødselsdato, hva arbeidet besto i, og hvor lenge arbeidstaker jobbet der. Det er krav til at man gir et realistisk bilde av hva arbeidsoppgavene besto av, og mange arbeidsgivere velger også å skrive litt om hvor godt kandidaten har utført jobben. Hva kan man skrive i en attest? Når det gjelder hvilket innhold en sluttattest skal ha, inneholder aml § 15-15 (1) minimumskravene til en attest. En sluttattest skal være «skriftlig, inneholde opplysninger om arbeidstakerens navn, fødselsdato, hva arbeidet har bestått i samt arbeidsforholdets varighet».

Du kan også spørre hvem kan jeg ha som referanse?

Ideelt sett bør referanser kunne hentes inn fra hvem som helst som kandidaten har jobbet med tidligere. Utvalget som gjøres bør være mest mulig bredt, pålitelig og relevant. Jobbsøkere bør derfor kunne bes om å oppgi navn på sine tidligere ledere, nære kolleger og samarbeidspartnere, som det kan velges fra. Du kan også spørre hvor skriver man opp referanser i søknad? Hvis det ikke er noe annen informasjon du kan sløyfe, nevner du referansene dine i følgebrevet eller i e-posten. Men hvis du kan få plass — kanskje ved å være kreativ med layouten — bør du oppgi dem i selve CV-en. En sidekolonne er et flott sted for denne typen ekstra informasjon.

Dessuten, hva spør man om når man sjekker referanser?

Det er lurt å spørre om hvor lenge søkeren har arbeidet sammen med referansepersonen, hva de har arbeidet sammen om, og om hvordan oppgave- og ansvarsfordelingen mellom dem var. Spør gjerne om søkerens konkrete handlinger i bestemte situasjoner. Hvordan skal en referanse se ut? Referanse i løpende tekst får følgende form:

  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)

Hvordan sette opp en kilde?

Slik oppgir du kilder i selve teksten

  1. Forfatterens navn (etternavn er nok)
  2. Året teksten ble gitt ut.
  3. Sidetall (I tekster hentet fra nettet skal du bare oppgi forfatterens etternavn og årstallet i selve teksten.)

By Dianemarie Montero

Hvordan få til en bra innledning? :: Hva er indirekte personskildringer?
Nyttige lenker