Hjem > H > Hvem Skapte Verden I Hinduismen?

Hvem skapte verden i hinduismen?

I hinduismen finnes det mange forskjellige guder. De tre viktigste gudene er Brahma, som skapte verden, Vishnu, som opprettholder verden, og Shiva, som ødelegger den.

Les mer

Folk spør også hva er et annet ord for førkristne religioner?

Norrøn religion er et begrep som beskriver de førkristne, hedenske religiøse tradisjoner (se norrøn mytologi) som var felles for de germanske folkene som levde i de nordiske landene før og under innføringen av kristendommen til Nord-Europa. Folk spør også hva er førkristne naturreligioner? Andre betegnelser var arkaisk religion og primitiv religion. Det dreide seg om samfunn der det religiøse lederskapet ikke består av lærde prester, men av sjamaner eller «eldste», og der det ikke finnes hellige skrifter og heller ikke religiøse praktbygninger som templer eller kirker.

Følgelig, hva er samisk religion?

Begrepet samisk religion brukes ofte om før-kristen religion blant samer. Vi finner fremdeles spor av den samiske naturreligionen i dagens samiske kultur. Men majoriteten av den samiske befolkingen tilhører i dag kristendommen. Også, hvilke dyr hadde odin? Krigsguden Odin har ulvene Gere og Freke og ravnene Hugin og Munin.

Også, hva er odin gud for?

Odin (norrønt: Óðinn) er ifølge norrøn mytologi den mektigste og klokeste av gudene. Han blir også kalt Allfader. Han ble både regnet som gudenes høvding og høvdingenes gud. Angående dette, hva kjennetegner gresk mytologi? De greske mytene handler om guder, gudinner og heroer. Heroer er halvguder som er barn av de udødelige gudene og dødelige mennesker, og deres etterkommere. I antikken mente de at fortellingene handlet om stamfedrenes historie. Gudene og gudinnene ble dyrket på egne kultsteder med ofring, prosesjoner og sang.

Er norrøn mytologi norsk?

Norrøn mytologi er den gudelæren som var utbredt blant de nordisk-germanske folkene i Norge, Sverige, Danmark, Island og Færøyene i førkristen tid. De norrøne fortellingene og forestillingene utviklet seg over tid, og det har vært store regionale forskjeller. Hvor lenge varte norrøn mytologi? Norrøn er betegnelsen på samfunnet og kulturen i Norge og på Island fra rundt år 800 til 1350.

Ta dette i betraktning, hva tror åsatro på?

Åsatru er mer opptatt av hvordan man oppfører seg som menneske enn hva man tror på. Felles praksis er viktigere enn dogmer, og det er opp til den enkelte om han eller hun vil forholde seg til gudene som vesener, som et symbolsystem eller på en annen måte.

By Kathe Greenfelder

Hvordan legge til engelsk Tastatur? :: Hva menes med DPI?
Nyttige lenker