Hjem > K > Kan Forsikring Dekke Svindel?

Kan forsikring dekke svindel?

Det finnes ingen andre forsikringer enn kredittkort hvor en blir refundert den svindlede summen. I andre former for forsikring, slik som for eksempel til hus og bil, er det derimot slik at forsikringene dine mest sannsynlig vil hjelpe deg med advokat. På den måten kan du føre saken mot svindlerne rimelig.

Les mer

Hvordan melde fra om Telefonsvindel?

– Hvis du opplever eller mistenker svindelforsøk via anrop eller SMS, kan du melde ifra til din mobiloperatør. Hos Telenor har vi en mulighet til å blokkere uønskede, internasjonale anrop, før de sendes videre til norske mobilabonnementer. Hvordan unngå phishing? For å unngå å gå i phishing-fella, har NorSIS' tjeneste Nettvett.no følgende råd:

  1. Om det er snakk om e-post, sjekk avsenderadressen!
  2. Send aldri personlig eller finansiell informasjon via e-post.
  3. Sjekk hvor lenken tar deg.
  4. Sjekk om adressen er feilstavet eller slutter på .com istedenfor .

Angående dette, kan man bli lurt på vipps?

Svindlere er alltid ute etter nye metoder for å lure til seg penger på uærlig vis. Vi er gjort oppmerksomme på at noen bruker Vipps til svindel på to måter, som begge tar utgangspunkt i meldingsfunksjonen i Vipps. Der skriver de inn en melding om at de har overført penger, i stedet for å faktisk overføre penger. Hvordan sikre kjøp på FINN? Dersom du følger FINNs retningslinjer for trygg netthandel er du stort sett alltid trygg når du bruker FINN.no, enten det er som kjøper eller selger.

  1. Bruk sunn fornuft.
  2. Unngå forskuddsbetaling.
  3. Vær forsiktig med personlige opplysninger.
  4. Legg ikke ut annonser på vegne av andre.

Og et annet spørsmål, hvordan får man vite om man er anmeldt?

Når noen har anmeldt en sak, tar politiet en konkret vurdering av hva de skal gjøre i akkurat den saken. Ofte vil den anmeldte få vite om anmeldelsen ved et brev fra politiet. Kan du anmelde noen anonymt? Ring 800 40 008

Ring oss. Vi kan veilede deg om hvordan du kan anmelde.

Man kan også spørre kan man bli svindlet på vipps?

På nettsidene opplyser Vipps at svindlere forsøker å lure fra deg innloggingsdetaljer som PIN, BankID-passord og koder eller kortinformasjon ved å sende ut SMS og e-post. - Du skal aldri klikke på lenker der du blir bedt om å gi fra deg kortinformasjon og bekrefte med BankID, skriver de videre. Kan det koste penger å ta telefonen? – Vårt råd er; ikke ring tilbake når ukjente utenlandske numre har ringt deg. Det er for øvrig en myte at det kan takseres for innkommende anrop på mobilen. Så lenge kundene befinner seg i Norge vil man aldri bli belastet for innkommende anrop, opplyser Telenor.

Du kan også spørre hvordan bli kvitt uønsket epost?

De beste rådene:

  1. Det første du bør gjøre er å installere et spam-filter.
  2. Legg aldri igjen e-postadressen din på sider på nettet du ikke er sikker på, eller som du tror vil sende deg uønsket informasjon og reklame.
  3. Ikke legg inn adressen for mye på åpne nettsider eller diskusjonsgrupper.
  4. Svar aldri på uadressert post.

By Hebert

Når noen vippset feil? :: Hvordan rapportere svindel?
Nyttige lenker