Hjem > H > Hva Er Å Parafrasere?

Hva er å parafrasere?

Parafrase er en omarbeiding av betydningen til en tekst eller passasje ved å bruke andre ord. Begrepet i seg selv er avledet fra gresk παράφρασις via latinsk paraphrasis, som betyr «ekstra uttrykksmåte». Handlingen å omskrive noe blir kalt «parafrasering».

Les mer

Og et annet spørsmål, hvordan referere til to kilder i samme setning?

Dersom du bruker flere kilder i samme setning, kan disse settes i samme parentes dersom du skiller dem med semikolon. Kildene skal stå i alfabetisk rekkefølge. Hvis man viser til flere verk hvor flere forfattere har samme etternavn, bør man bruke initialer for å skille mellom disse. Hvordan henvise til sekundærkilder? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Så, hvordan referere til flere sider?

Dersom du parafraserer, eller skriver med egne ord, sier APA-manualen at du bør oppgi sidetall for lengre tekster, for eksempel fra en bok. Hvis du viser til sammenhengende tekst over flere sider, skal du alltid angi første og siste side. Hvordan parafraserer man? Parafrasering er når du gjengir det andre, eller du selv, har skrevet tidligere, men ikke siterer direkte. Når du parafraserer, gjelder samme regler for kildehenvising som ved direkte sitat. Den eneste forskjellen er at du ikke må oppgi sidetall, men vi oppfordrer deg til å gjøre det når du kan.

Derav, hva kan parafrasering bidra med?

Parafrasering innebærer at man som veileder forsøker å gi en nøyaktig gjengivelse av det siste veisøker sa. Dette kan være et viktig verktøy for å vise veisøker at veileder vil lytte og forsøke å forstå. Parafrasering bidrar ofte til at veisøker fortsetter å snakke. Hvordan referere til sitater? Er sitatet på opp til tre linjer, skal det stå i anførselstegn. Er det lengre, skal det stå som eget avsnitt og med innrykk. Ved både kort og langt sitat skal referanse gis. Kort sitat (fra nettsted) med referanse: «came to a permanent standstill» (Pompeionline, 2012).

Hvordan skrive referanseliste?

Listen ordnes alfabetisk på første forfatters etternavn. Bruk fullt forfatternavn, men bruk initialer for fornavn når det er ukjent. Opp til ti forfattere: alle navn tas med i listen. Bruk kursiv på boktittel, navn på tidsskrift, navn på konferanse. Hvordan sitere lange sitater? Langt sitat (40 ord eller meir):

Når du brukar direkte sitat på 40 ord eller meir, skal du ikkje bruke sitatteikn. I staden skal du starte sitatet på ei ny linje, det skal skrivast med innrykk, og gjerne også med ei blank linje før og etter sitatet.

Og et annet spørsmål, hva er forskjellen på primær og sekundærkilder?

Primærkilder er det originale materialet, for eksempel dokumenter, brev og bilder, som historikeren baserer sin kunnskap på. Sekundærkilder er tolkninger av primærkilder, for eksempel historikerens fortelling.

By Thant

Hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder? :: Hvordan funker pant på power?
Nyttige lenker