Hjem > H > Hva Er Forskjellen Mellom Primærkilder Og Sekundærkilder?

Hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder?

Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Les mer

Hvordan referere til en referanse i en bok?

Referanse i løpende tekst får følgende form:

  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)
Ta dette i betraktning, hvordan sitere avsnitt? Direkte sitat

Du klipper og limer deler av et avsnitt, legger det inn i hermetegn og skriver hvor sitatet er hentet fra i parentes bak eller i en fotnote.

Hvordan referere til en nettside uten forfatter?

Format: [referansenr] Institusjon. «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Deretter, hvordan bruke et al? tre forfattere eller flere: oppgi etternavn på første forfatter etterfulgt av et al. (Bare oppgi flere forfatternavn hvis to eller flere publikasjoner ellers vil få samme henvisning. Ta da med så mange forfatternavn som nødvendig for å skille henvisningene). Eksempel: Cheng et al.

Hvorfor bruker man fotnoter?

Fotnoter brukes når noe i teksten skal utdypes eller du skal henvise til en kilde. Når du bruker fotnoter setter du et tall etter teksten det skal refereres til. Selve fotnoten (kildehenvisningen) plasseres enten nederst på siden, i margen eller i slutten av teksten. Hvordan sitere noen? Det er to måter å sitere en kilde på, alt etter hvor langt sitatet er. Sitater på mindre enn tre linjer plasseres i «hermetegn» i den løpende teksten, mens de på tre linjer eller mer har linjeskift før og etter sitatet, og et innrykk slik at venstremargen er bredere på sitatet.

Hvordan kilde til dikt?

Det er ingen spesielle retningslinjer for å referere til dikt, det er avhengig av kjelda som du har funne diktet i. Du kan sitere heile dikt om du analyserer eller diskuterer diktet i teksten din. Du bør ikkje sitere heile dikt som pynt eller stemningssetting i oppgåva eller teksten. Skal direkte sitat stå i kursiv? Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic].

Hvordan referere til sangtekst?

Du må innhente skriftlig tillatelse fra opphavsmannen hvis du vil bruke hele tekster, som for eksempel dikt og sangtekster i oppgaven din. Unntaket er hvis det er gått mer enn 70 år siden opphavsmannens død. Kildekritikk kan, i følge Store Norske Leksikon, defineres som "kritisk behandling av kilder".

By Ietta Kruczek

Hvordan Fabrikkinstille AirPods Pro? :: Hva er å parafrasere?
Nyttige lenker