Hjem > H > Hva Betyr Cert På Hundeutstilling?

Hva betyr cert på hundeutstilling?

Alle som har oppnådd CK skal så konkurrere om å bli beste hannhund/tispeklasse, og vinneren får tildelt cert - sertifikat. Cert er et bevis på at hunden fortjener tittelen Utstillingschampion. Hunder som oppnår 3 cert, hvorav minuimum 1 cert er fra NKK-utstilling kan få tittelen norsk utstillingschampion (N UCH).

Les mer

Hva er stor cert?

Dagens situasjon i Norge. For å bli champion må man som hovedregel ha tre cert vunnet for tre forskjellige dommere. Minst ett av certene må være vunnet etter fylte to år og minst ett av dem må være et «stor-cert» - det vil si et cert vunnet på en NKK utstilling eller raseklubbens hovedutstilling. Når kan hunden få cert? d) Hund som allerede har oppnådd nasjonalt utstillingschampionat blir norsk utstillingschampion med ett certifikat oppnådd på utstilling i Norge. Dersom certifikatet oppnås før fylte 24 måneder, må hunden oppnå ytterligere ett cert i Norden ved fylte 2 år eller senere, og ha oppnådd eventuelle tilleggskrav for rasen.

Deretter, hvor mange cert for å bli champion?

Norsk agility hoppchampionat - N A(H)CH - gjelder samtlige raser: Tre ganger Cert (H) under tre forskjellige dommere hvor minst 1 Cert er oppnådd på stevne arrangert av NKK. I tillegg minst Very Good på utstilling etter fylte 15 måneder. Very Good må være oppnådd etter fylte 24 måneder. I forhold til dette, hva betyr cib hund? CACIB er et internasjonalt CERTIFIKAT som teller til tittelen Internasjonal Champion (C.I.B. eller C.I.E.). Hvis dommeren synes at hunden er god nok til å bli champion i rasens hjemland kan det deles ut til beste hanne og tispe.

Man kan også spørre hvilket bånd til utstilling?

På utstilling bør hunden stilles med et utstillingsbånd. Det er et tynnere bånd enn hunden vanligvis går med og det er derfor viktig å venne hunden til båndet før utstillingsdagen. Tren også på å stille opp hunden. Bruk gjerne et vindu eller et speil for å se om hunden står riktig. I forhold til dette, er hunden fullcertet? Når hunden er over 2 år, regnes den som fullcertet når den har mottatt to små cert og er på en utstilling hvor det kun utdeles små cert. Den kan da altså ikke nyttegjøre seg av et lite cert til.

Hva er Cacit?

CACIT er et internasjonalt sertifikat ved bruksprøver for hunder. Navnet er forkortelse for Certificat d'aptitude au championnat international de travail. Fédération Cynologique Internationale (FCI) gir regler for CACIT. Og et annet spørsmål, hvordan bli internasjonal champion? For å bli internasjonal champion må en hund ha fire CACIB, fra minst tre forskjellige land - hvor det ene landet må være det landet hunden bor eller det landet rasen opprinnelig er fra, og det må være tatt for minst tre forskjellige dommere.

Angående dette, hvordan skal hunden stå på utstilling?

Ta et steg bak for å vise hunden så bra som mulig. Tren hunden til at den skal stå stille selv om du beveger deg litt. I det dommeren forlater din hund, gi hunden en godbit. Da lærer hunden din at det er positivt at noen kommer frem til den.

By Vladamir Gosse

Hvor gammel må hunden være før utstilling? :: Hva er Learning Agreement?
Nyttige lenker