Hjem > H > Hva Er Learning Agreement?

Hva er Learning Agreement?

Learning agreement

Dette er et dokument som viser hvilke emner du skal ta ved det utenlandske lærestedet.

Les mer

I forhold til dette, er utveksling gratis?

Utveksling gjennom en avtale din norske VGS har inngått har ofte en liten egenandel, eller kan være uten ekstra kostnader for eleven. Hvis du reiser gjennom en godkjent utvekslingsorganisasjon er det mer fleksibelt, fordi disse ofte har samarbeid med mange forskjellige skoler i forskjellige områder. Derav, hvor lenge varer et utvekslingsår? Et utvekslingsopphold varer vanligvis fra 3 til 12 måneder.

Hva skjer hvis man stryker på utveksling?

Dersom du stryk på eksamen medan du er på utveksling uten å ta konteeksamen på vertsintitusjonen, må du ta att det tapte når du kjem tilbake til HVL. Du må sjølv undersøke med vertsinstitusjonen om dei tilbyr konteeksamen. Merk at konteeksamen i utlandet kan skje på eit seinare tidspunkt enn utvekslingperioden din. Hvordan bli en vertsfamilie? Alle kan i utgangspunktet bli vertsfamilie i Norge for en utvekslingsstudent, regelen er at vertsfamilien må bestå av minmum to personer, men de kan være unge, gamle, par, enlige, gifte, ugifte, småbarnsforeldre, foreldre med større barn, voksne uten barn eller med barn som har flyttet hjemmefra.

Kan jeg dra på utveksling?

Norske universiteter og høyskoler har en rekke avtaler med utenlandske universiteter og høgskoler som gjør det mulig for studenter å reise på et utvekslingsopphold. Det er også mulig å reise på utveksling uten at lærestedet du studerer ved i Norge har en avtale med det lærestedet i utlandet som du ønsker å reise til. Og et annet spørsmål, hvordan ta utvekslingsår? Ønsker du å få året godkjent må du søke om forhåndstilsagn om godkjenning av opplæringen i utlandet. Det er en avtale mellom deg og skolen/fylkeskommunen din i Norge, som spesifiserer hvilke forutsetninger som må oppfylles for at utvekslingsåret kan godkjennes som et tellende skoleår i Norge når du er tilbake.

I forhold til dette, hvor mye koster ef?

EF Språkreiser: Det kommer an på om du vil på sommerkurs, allmenn eller intensiv kurs, men det ligger på ca 15 000 kr. Det er da ikke inkludert flybillett vel og merke. På en individuell reise skreddersyr du hele reisen på alt fra kurstype og om vi skal hjelpe med flybilletter, henting på flyplass osv. Så, er ef støttet av lånekassen? Velger du et språkstudie med EF på 3 mnd til 1 år kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen. Dersom du ønsker å reise på utveksling på VG2 får du også støtte fra Lånekassen.

Og et annet spørsmål, hvor mye koster det å studere i england?

Storbritannia er et av de dyreste land du kan studere i. Du må betale overseas/international fees, som er mellom 140000 - 300000 nok per år, avhengig av studie og studiested. Kommer du inn på gode skoler som ligger på Lånekassens utvidet stipendliste får du bedre finansieringsmuligheter.

By Donica

Hva betyr cert på hundeutstilling? :: Hvem får Erasmus?
Nyttige lenker