Hjem > H > Hvorfor Langintervaller?

Hvorfor Langintervaller?

I motsetning til kortintervall, der du løper raske intervall med korte pauser for å bygge opp hurtighet, vil langintervaller gjøre deg enda bedre i stand til å holde et høyere tempo over et lenger tidsrom. Å løpe lange intervaller trener opp din evne til å løpe med høyere intensitet over et lenger tidsrom.

Les mer

Hva er den mest effektive intervalltreningen?

Intervall 1: 4 x 4

Dette er den mest kjente intervallformen, og forskning fra NTNU viser at den også er den mest effektive for å øke oksygenopptaket.
Hvordan trene 4x4 intervall? 4x4 intervaller går ut på at man løper med høy intensitet i fire minutter, og deretter gjentar det fire ganger. Pausen mellom hvert intervall eller innsatsperiode er på to-tre minutter, avhengig av hvor hardt du tar i og hvor godt trent du er.

Hvilke intervaller er best?

NTNU-forskerne anbefaler gjerne 4x4-intervaller, og har virkelig forskningen bak seg når de konstaterer at det er en effektiv treningsform. - Vi har gjort mye forskning som viser veldig god effekt av 4x4, og hovedårsaken til at denne typen intervalltrening er så god, er at den har god effekt på hjertemuskelen. Hvilke intervaller forbrenner mest fett? Forskning har vist at rolig langkjøring (ca. 60-65% av makspuls/snakketempo) i ca. 60 minutter eller mer er veldig effektivt for fettforbrenningen.

Også, er korte intervaller anaerob eller aerob?

Om du for eksempel løper intervaller går det anaerobe systemet igang når du løper fort og deretter kobles det aerobe systemet på i jogge- eller ganghvilen. Under styrketrening benyttes ofte det anaerobe systemet, om du løfter maks 6–8 ganger. Er 4x4 intervaller anaerob eller aerob? For å påvirke slagvolumet til hjertet mest mulig skal intensiteten være høy, men samtidig ikke høyere enn at man bør klare å holde den i flere minutter sammenhengende. Det er derfor vi anbefaler å trene aerobe intervaller (for eksempel 4x4-minutter) med 85–95 % av makspuls.

Deretter, er intervaller aerob?

Intervalltrening er en effektiv måte å øke din aerobe kapasitet, og det skal ikke være et blodslit å gjennomføre intervalltrening. Selv om det å løpe intervaller på terskel kan være effektiv løpetrening for å øke din aerobe kapasitet, er det ikke med denne intensiteten du skal trene skal trene mye av. Dessuten, hvilken fart på 45 15? Kjør 15-20 repitisjoner, hvor du altså løper i 45 sekunder, og hviler i 15 sekunder. For hvert løp øker du farta på mølla med 0,2 km/t. Innen du kommer til det siste draget skal farta være såpass høy at du må jobbe litt for å klare å gjennomføre.

Hvordan trene 45 15?

Begynn med å løpe i 45 sekunder på f. eks 12km/h, eller det som passer deg med stigning. Deretter har du 15 sekunders hvile før nytt drag. Gjør dette 3 til 6 ganger før du tar 60 sekunders velfortjent pause.

By Chally

Hva er best av intervaller og langkjøring? :: Hvordan aktivere Bluetooth?
Nyttige lenker