Hjem > H > Hva Er Poeng På Vgs?

Hva er poeng på vgs?

Hva er skolepoeng og konkurransepoeng? Skolepoeng er den poengsummen du har før vi har lagt til tilleggspoeng og alderspoeng. I kvote for førstegangsvitnemål er det denne poengsummen du konkurrerer med. Konkurransepoeng er den poengsummen du får etter at tilleggspoeng og alderspoeng er lagt til.

Les mer

Hvor mye er 35 skolepoeng?

Hvis du skal søke universitet eller høyskole, og du trenger 35 poeng, kan man litt forenklet si at du trenger 3,5 i snitt eller litt lavere + ekstra språk-, realfag-, kjønns- eller opptakspoeng. Hvor mye er 0 5 realfagspoeng? Realfagspoengene tildeles visse kurs gjennom fag som matte, kjemi, geofag, biologi, fysikk, teknologi og forskningslære, informasjonsteknologi, design og teknologi, samt forskningslære. De aller fleste fag gir 0,5 realfagspoeng, med unntak av Matematikk R2 (3MX) og Fysikk 2 (3FY) som gir 1 realfagspoeng.

Hvor mange Språkpoeng kan man få?

Du kan få språkpoeng for fremmedspråk tatt som programfag. Du kan få inntil 4 språk- og realfagspoeng til sammen. Det er ikke mulig å få mer enn 1,5 språkpoeng for samme språk. Du får ikke språkpoeng for fremmedspråk tatt som fellesfag. Er S1 og S2 realfag? S1 og S2 er matematikk for samfunnsfag. S1 og S2 tilsvarer R1. R1 er matematikk for realfag. R-matte regnes som den mest avanserte matematikken på videregående.

Så, hva er vanskeligst av p og t-matte?

T-matte er mer krevende enn P-matte, og det er en fordel om du synes det har gått bra i matten på ungdomsskolen. Du lærer mye nytt i T-matten og progresjonen går oftere litt raskere enn i P-matten. Oppgavene i T-matten har mindre tekst enn P-matten. I løpet av første klasse har du 140 timer med T-matte. Hva er vanskeligst av S og R matte? Det er også litt subjektiv, men R-matte er gjerne sett på som litt vanskeligere. R-matte retter seg mot realfag, mens S-matte retter seg mot samfunnsfag. For eksempel er noen inntaktskrav på høyere utdanning at du har enten R1-matte eller S1+S2 matte.

Hva er forskjellen på 1P og 1PY?

1P er praktisk matematikk man kan velge hvis man går et studieforbedrende utdanningsprogram. 1PY er et er også praktisk matematikk man kan velge hvis man går et yrkesfaglig utdanningsprogram. Hvem får kjønnspoeng? Kjønn gir studiepoeng

Til noen få studier der mannlige eller kvinnelige søkere er underrepresentert, gis det kjønnspoeng. Kjønnspoeng blir gitt automatisk hvis man søker på et av studiene nevnt under. Kvinner får 2 kjønnspoeng hvis de søker på: Bachelorutdanninger i ingeniørfag (bortsett fra kjemi)

Derav, hvilke yrker får man kjønnspoeng?

Er du kvinne, får du 2 kjønnspoeng hvis du søker

  • Bachelorstudier i ingeniørfag, alle studiesteder, til sammen rundt1 00 studietilbud, unntatt: Kjemi, ortopediingeniør, bioingeniør og landskapsingeniør.
  • Landbruksstudier ved Høgskolen i Innlandet.

By Xavier

Hvordan slå av Mac air? :: Hva gir språkpoeng?
Nyttige lenker