Hjem > H > Hva Gir Språkpoeng?

Hva gir språkpoeng?

Språkpoeng er en form for ekstrapoeng du kan benytte når du søker skoleplass til høyere utdanning. Poengene mottar du ved å gå enkelte programfag (tidligere linjefag og studieretningsfag) på vgs.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvordan får man tilleggspoeng?

Dersom du dokumenterer 60 studiepoeng (20 vekttall) eller mer, vil du få 2 tilleggspoeng. Dersom du dokumenterer mellom 30 og 59 studiepoeng (10-19 vekttall), vil du få 1 tilleggspoeng. Hvis du har høyere utdanning kan du se i søknaden om du har resultater som saksbehandler kan hente elektronisk. Hva får man tilleggspoeng for vgs? Det gis 1 tilleggspoeng for hvert av realfagene matematikk R2 og fysikk 2 og for programfaget fremmedspråk III. Øvrige programfag fra programområde for realfag og programfag i fremmedspråk med et omfang på 140 timer gir 0,5 tilleggspoeng. Programfagene latin og gresk med et omfang på 140 timer gir 0,5 tilleggspoeng.

Og et annet spørsmål, hvor mange språk og realfagspoeng kan man få?

Du kan få inntil 4 språk- og realfagspoeng til sammen. Du kan ikke få mer enn 1,5 realfagspoeng for samme fag eller for fag som overlapper hverandre. Du får for eksempel 1,5 realfagspoeng for kombinasjonen S1 + S2 + R2. Det er kun fag du har tatt i videregående opplæring som kan gi realfagspoeng. Og et annet spørsmål, hvor mange studiepoeng får man av t matte? Du får ingen ekstrapoeng for å ta T-matte, det er kun karakteren som teller. Det vil antagelig være enklere å oppnå god karakter i P-matte, som er enklere enn T-matte.

Hva er kjønnspoeng?

Kjønnspoeng er en del av tilleggspoengene du kan motta som søker til høyere utdanning. Poengene er satt som et forsøk i å jevne ut kjønnsfordelingen ved enkelte studier. Hvordan få ekstrapoeng vgs? Det er også mulig å få tilleggspoeng etter videregående skole. Det kan være for folkehøgskole, militærtjeneste, siviltjeneste eller høyere utdanning. På Samordna opptak sine hjemmesider finner du mer informasjon om det. Jeg anbefaler deg å kontakte rådgiver på skolen din.

Hvordan fungerer ekstrapoeng?

Om du har 43 skolepoeng fra videregående skole og deretter har bestått 30 studiepoeng kan du legge til ett tilleggspoeng i opptaket. Du vil dermed ha 44 poeng å konkurrere med pluss eventuelle alderspoeng som du får fra det året du fyller 20. Dessuten, hvordan få ekstrapoeng på ungdomsskolen? Å kombinere nye realfag med forbedret karakter i andre fag kan gi deg ekstrapoengene du trenger. Har du vilje til å arbeide strukturert og målrettet, trenger du ofte bare ett skoleår for å øke poengsummen din med 8-10 poeng.

Hva er 40 skolepoeng?

Du legger sammen alle karakterene – og deler summen på antall karakterer. Dette tallet ganges så med ti, og dermed har du karakterpoengene. Kort sagt: karakterpoengene dine er gjennomsnittet av karakterene dine ganget med 10. Har du eksempelvis et gjennomsnitt på 4,5, vil du få 45 karakterpoeng.

By Alten Morthland

Hva er poeng på vgs? :: Hvordan lage ulike tegn på Mac?
Nyttige lenker