Hjem > H > Hva Er Det Motsatte Av Morsom?

Hva er det motsatte av morsom?

Antonymer

  • elendig. lugubrious.
  • melankolsk. motløse.
  • trist. woebegone.

Les mer

Hvordan bøyer man morsom?

Gradbøying av morsom som adjektiv

  1. Positiv: morsom.
  2. Komparativ: morsommere.
  3. Superlativ: morsomst.
Hva er kul? En kul er en ansamling av væske og en betennelsestilstand som oppstår like etter at man har skadet seg. Det kan også eller i tillegg være et blodkar under huden sprekker, og lager en underhudsblødning.

Følgelig, hva betyr det og være kul?

Ordet var også i bruk om livsstil mer allment og betegna ei rolig, avslappa innstilling eller livsholdning. I nyere norsk er det nærmest et generelt plussord som til og med kan brukes om temmelig masete typer, bare de er populære. Dette ordet bør skrives kul. Er spesielt et adjektiv? AdjektivRediger

Bilistene har et spesielt ansvar i trafikken.

Tilsvarende, hva gjør adjektiv med en tekst?

Adjektiv er ord som enkelt sagt beskriver substantiv. Adjektivene gjør at noe spesielt med substantivet blir framhevet, for eksempel fargen, størrelsen eller hvordan noe kjennes ut. Ofte jobber en med adjektiv i tilknytning til skjønnlitteratur. Og et annet spørsmål, hva er et determinativ? Determinativer er en ordklasse med ord som fungerer som bestemmerord til substantiv. Noen eksempler på determinativer er ordene mitt, denne, mye og noen. Mange determinativer bøyes i kjønn og tall.

Hva er positiv komparativ og superlativ?

Positiv er grunnformen. Komparativ bruker vi ofte når vi skal sammenligne to ting der den ene har mer av egenskapen enn den andre. Mens vi bruker superlativ-formen når vi sammenligner og en ting har mer av egenskapen av alle ting som sammenlignes. Hunden er søt. Ta dette i betraktning, hva er samsvarsbøying av adjektiv? Adjektiv bøyes i kjønn, tall og bestemthet. Vi kaller dette samsvarsbøying eller kongruens, fordi adjektivet retter seg etter kjønn/tall/bestemthet på substantivet det står til. For eksempel: et mørkt hår (mørk må stå i intetkjønn fordi hår er intetkjønn).

Hva er samsvarsbøying nynorsk?

Med «samsvarsbøying» meiner me at eitt ord blir bøygd i samsvar med eit anna. Det er vanleg i nynorsk og bokmål å bøya adjektiv i samsvar med substantivet dei står til. I nynorsk bøyer me også partisipp som fungerer som adjektiv.

By Siberson

Hvorfor heter det muldvarp? :: Er speNNende et adjektiv?
Nyttige lenker