Hjem > H > Hva Menes Med Restverdi?

Hva menes med restverdi?

Restverdien er verdien som en eiendel har på slutten av levetiden, etter fradrag for avskrivninger og avskrivninger. Fra et annet synspunkt er restverdien det beløpet selskapet forventer å oppnå ved å selge anleggsmidlene på slutten av levetiden.

Les mer

Hvordan beregne restverdi leasing?

Hvilken restverdi som settes på bilen er viktig for hvor mye det koster å privatlease en bil. Rent teknisk settes leiegrunnlaget til bilens pris eksklusive engangsavgifter og mva. Utgangspunktet for månedsleien blir da forskjellen mellom pris ex avgifter, og den fastsatte restverdien på bilen. Kan man kjøpe ut bil etter leasing? Alle kunder må betale utkjøp ved endt leasing, hvis ikke kan ikke avtalen defineres som leasing. I henhold til kontrakt kan man kjøpe ut bilen til markedsverdi, men Santander vil normalt tilby en pris som ligger lavere enn dette. Normalt sett ligger denne prisen på 1-3 månedsleier.

I forhold til dette, hvor mye synker en bil i verdi per år?

Verdifallet er i de aller fleste tilfellene størst det første året. For en nybil kan du forvente 20 prosent første året. Deretter om lag 14 prosent av bruktprisen fra det andre året, synkende til 10 prosent det sjette året. Og fra den sjette året 10 prosent årlig. Kan man avbryte leasingbil? Hvis du ønsker å si opp avtalen før tiden, må du som regel betale et bruddgebyr på inntil 6 månedsleier. I tillegg vil startleien normalt gå tapt. Dessuten kan det komme en regning hvis slitasjen var over normalen.

Kan man si opp en leasingavtale?

Det er fullt mulig å avslutte leasingavtalen før bindingsperioden er utløpt. Men, det har noen negative økonomiske konsekvenser. Leasingselskapet kan også si opp avtalen om du ikke betaler som avtalt. Kan man leie ut leasingbil? Vanligvis vil en leasingavtale forby fremleie av bilen, men det kan det nå bli endring på. Delingsøkonomitjenesten Nabobil.no, som lar deg leie ut bilen din, starter et samarbeid med Bavaria, landets tredje største bilforhandler. Samarbeidsavtalen gjør det mulig å fremleie leasingbilen sin på Nabobil.no.

Deretter, hva skjer når leasingperioden er over?

Du får en stor regning når du leverer bilen. Når du leverer leasingbilen etter endt leieperiode, vil den bli taksert. Såkalt normal slitasje vil bli akseptert, men hvis du har påført bilen «unormal slitasje», vil du måtte betale såkalt påkost. Kan leasing lønne seg? – For mange kan det å lease bil være mer gunstig økonomisk, enn å kjøpe. Ved leasing binder du ikke opp kapital, og for eksempel for et ungt par som skal kjøpe bolig vil ikke bilen være belånt. Man slipper også usikkerheten som er knyttet opp til andrehåndsverdien på bilen, da den er avtalt på forhånd, sier Karlsen.

Er det mulig å forlenge leasing?

Det er ikke noe regelverk på dette, som jeg kjenner til. Du og forhandleren må lage en ny separat avtale på det siste året. Forhandleren må også fastsette en ny restverdi på bilen og vil nok fastsette månedsleien ut i fra denne.

By Alfie

Hvor mye taper en ny bil seg i året? :: Når er dag og natt like lange?
Nyttige lenker