Hjem > K > Kan Folk Fra Andre Land Bruke Vipps?

Kan folk fra andre land bruke Vipps?

Du fyller på et valgfritt beløp i Vipps, og kan bruke dette fritt til hvor som helst i verden etter gjeldende priser. Å motta samtaler fra alle land er selvsagt gratis! EU/EØS: I EU/EØS koster det ikke noe mer å bruke mobilen enn hjemme i Norge. Da bruker du av hva som er inkludert av tale, sms og gigabytes.

Les mer

Hvordan betale til IBAN nummer?

IBAN (International Bank Account Number) er en europeisk standard for kontonummer til bruk ved betaling til/fra utlandet. Alle overførsler innen EU og EØS-området i EUR (Euro) må inneholde IBAN + BIC. IBAN-nummeret består av landkode + sikkerhetskode + gammelt kontonummer osv. og vil variere fra land til land. Hvor mye koster det å overføre penger til utlandet DNB?

DNB ¹Wise
Gebyr for å sende 1000 NOK til en US-konto175 NOKHastebetaling: 9,23 NOK Lavprisoverføring: 7,64 NOK
SEPA overføring30 NOK0,41 EUR (4,1 NOK)
Papirbaserte betalingsoppdrag250 NOK-
Vekslingskurs²1 EUR - 9,97 NOK1 EUR - 9,90 NOK Faktiske vekslingskursen

Er BIC og SWIFT kode det samme?

BIC/SWIFT-kode

Både SWIFT og BIC blir brukt til det samme formålet; å identifisere banken. Handelsbankens SWIFT-kode er HANDNOKK, på kontoutskriften vil SWIFT-koden fremstå som HANDNOKKXXX. Begge kodene kan brukes ved utenlandsbetaling.
Ta dette i betraktning, hva bør man alltid ha hjemme? Eksempel på beredskapslager:

  • 9 liter vann per person (Les også: Slik lagrer du vann)
  • to pakker knekkebrød per person.
  • en pakke havregryn per person.
  • tre bokser middagshermetikk eller tre poser tørrmat per person.
  • tre bokser med pålegg med lang holdbarhet per person.
  • noen poser tørket frukt eller nøtter, kjeks og sjokolade.

Hva er Tolldeklarasjonsoversikt?

1. Hva er en tolldeklarasjonsoversikt? Det er en oversikt over alle godkjente tolldeklarasjoner som er registrert i fortollingssystemet TVINN på virksomheten sist måned. Tolletaten gjør oversikten tilgjengelig i Altinn i begynnelsen av påfølgende måned. Hva må man deklarere? Det er ikke forbudt å ha med seg valuta eller andre betalingsmidler over 25 000 kroner til eller fra Norge, men du må melde ifra om det (deklarere) før du reiser. Du skal ikke betale avgift av beløpet.

Når må man deklarere?

Dersom du tar med deg valuta tilsvarende mer enn 25.000 norske kroner til eller fra Norge, må du deklarere beløpet til Tolletaten. Det koster ikke noe å deklarere valuta. Du deklarerer beløpet ved å fylle ut et deklarasjonsskjema. Derav, er kontanter tvungen betalingsmiddel? Slik er lovverket nå

Ifølge sentralbankloven § 3-5 er Norges Banks sedler og mynter tvungent betalingsmiddel i Norge. Videre står det at ingen er forpliktet til å ta imot mer enn 25 mynter av hver enhet i én betaling.

Hvem tar imot kontanter?

Sett inn penger når du er i matbutikken

Har du kontanter som du skulle ha satt inn i banken? Nå kan du både ta ut og sette inn penger på konto i alle Meny- og Kiwi-butikker, de fleste Spar-butikkene og enkelte Joker-butikker.

By Asia

Hvor mye bruker et par på mat i mnd? :: Hvor mye penger kan man sende med Western Union?
Nyttige lenker