Hjem > H > Hvem Skal Betale Tono Avgift?

Hvem skal betale TONO avgift?

- Ved all offentlig fremføring av musikk har de som har skapt musikken krav på betaling for bruken. Dette er en grunn- leggende inntekt for komponister, tekstforfattere, etc. TONO forvalter rettighetene for all verdens komponis- ter i Norge og sørger for at de får betalt.

Les mer

Så, hva koster tono avgift?

Det koster ingenting å melde seg inn i TONO, og heller ikke å være medlem i TONO. Vi innkrever og utbetaler vederlag non-profit, men trekker en administrasjonsprosent pr år før avregningene utbetales. Derav, når må man betale tono avgift? TONO avregner vederlag for offentlige fremføringer og utgivelser til komponister, tekstforfattere og musikkforlag. GRAMO gjør det samme for innspilt musikk, men til utøvere og plateselskaper.

Hvor mye koster det å spille en sang på radio?

Rundt 800 kroner betaler NRK P1 hver gang de spiller en låt på radioen. Totalt betaler NRK ca 130 millioner kroner i opphavsrettspenger hvert år. Gåte (bildet) er av de som nyter godt av dette. Og et annet spørsmål, er det lov å spille radio i butikk? Butikker har lov til å bruke musikk som er utgitt og som er hørbar for kunder uten å spørre den enkelte rettighetshaver, men butikkene er samtidig lovpålagt å betale for det etter åndsverkloven § 45b.

Hva er forskjellen på TONO og Gramo?

TONO avregner vederlag for offentlige fremføringer og utgivelser til komponister, tekstforfattere og musikkforlag. GRAMO gjør det samme for innspilt musikk, men til utøvere og plateselskaper. Dette er i utgangspunktet ulike yrkesgrupper, med vern i ulike områder innen opphavsretten. Når kommer TONO? TONO avregner konserter i september/oktober året etter at selve fremføringen fant sted. Spilte du konsert i fjor, vil du altså få avregning i år. Rapportering av konserter Vi er avhengig av å få inn musikkrapporter for å kunne sende ut avregning.

Dessuten, hvordan sette opp konsert?

Å arrangere konsert krever et sted å ha konserten. Det kan være innendørs eller utendørs, i egne eller andres lokaler, på puber eller i kulturhus. Det viktigste er å finne et sted som passer dere. Mange arrangører her til lands arrangerer i leide eller lånte lokaler, noe som har sine klare fordeler. Hvordan få en låt spilt på radio? musikkenspilt

Følgende info/metadata må følge med utgivelsen:

  1. Komponist/tekstforfatter/evt. produsent på hvert spor/låt.
  2. ISRC (hvis det finnes)
  3. Plateselskap/label (med katalognummer/UPC hvis det finnes)

Hvor mye tjener artister per avspilling?

Musikerne har gått sammen i Justice at Spotify om å kreve bedre kompensasjon fra Spotify. De påpeker at artistene i gjennomsnitt får 0,0038 dollar pr. strømming. Det betyr at en sang må strømmes 263 ganger for at de skal tjene én dollar, mindre enn åtte kroner – eller 301 ganger for å tjene en norsk tikroning.

By Garmaise

Hvordan tjene penger på musikk? :: Hvor mange enheter kan man ha Spotify på?
Nyttige lenker