Hjem > H > Hva Er Det Sunneste Sukkeret?

Hva er det sunneste sukkeret?

SKAL DU BRUKE sukker, er det beste å bruke økologisk rørsukker som inneholder vitaminer og mineraler, sporstoffer, enzymer og fibre som gjør at sukkeret omdannes på en måte kroppen tåler.

Les mer

Er 50 gram sukker mye?

Kroppen vår håndterer fint små mengder tilsatt sukker. I de norske kostrådene anbefales det å innta mindre enn 10% av kaloriene fra tilsatt sukker. For en person som spiser 2000 kalorier om dagen betyr det at mindre enn 200 kalorier bør komme fra sukker. Det tilsvarer omtrent 50 gram sukker. Ta dette i betraktning, er det farlig å spise godteri hver dag? Svaret er altså at det er ikke farlig eller dårlig for kroppen å spise noen små biter godteri hver dag, så lenge det ikke går på bekostning av annen mat man skal spise. Men for de fleste er det ikke realistisk å holde seg kun til noen få biter, og da er det bedre å unngå det helt.

Ta dette i betraktning, hvordan kan du redusere sukkerforbruket?

Tips til å kutte sukker

  1. I stedet for sukkerholdig brus og juice, gå for vann eller usøtet fruktjuice (tynn ut juicen for barn slik at sukkeret blir ytterligere redusert).
  2. Bruker du sukker i varm drikke eller i frokostblandingen, kan du forsøke å redusere mengden gradvis.
  3. Liker du honning eller syltetøy på brødskiva?
Dessuten, er det usunt å spise for mye frukt? Sofie Hexeberg. Kostholdseksperten begrunner dette med at frukt inneholder mye fruktsukker. - Fruktsukker er skadelig i store mengder fordi det blant annet fører til betydelige svingninger i blodsukkeret, sier Sofie Hexeberg. Hexeberg mener at alt fra diabetes til infertilitet kan kureres ved å spise riktig mat.

Dessuten, er frukt fetende?

I motsetning til hva mange moderne kurer vil ha deg til å tro, så er frukt altså ikke fetende. Hvor mye fruktsukker om dagen? Dette vil i praksis si at anbefalt mengde frukt hver dag er minimum 250 gram, og det er ingen fare om du spiser mer enn dette.

Man kan også spørre hvilken grønnsak er den sunneste?

Vitenskapelig sagt: Brokkoli er en av de aller mest næringsrike grønnsakene vi har. Den er rik på folat, fiber, C-vitamin, antioksidanter og andre gunstige plantestoffer som er vist å kunne styrke immunforsvaret, minske risikoen for kreft og beskytte mot magesår. Brokkoli inneholder faktisk mer C-vitamin enn appelsin. Hvilken frukt er det minst sukker i? Det beste valget er pære. En pære inneholder nemlig mer fiber enn de andre, og nest minst sukker. Legg merke til at druer og bananer inneholder veldig mye sukker, og at det overraskende nok er slik at blå druer inneholder en god del mindre sukker enn grønne.

Hvordan finner man ut om man har laktoseintoleranse?

Ved mistanke om man har laktoseintoleranse kan man forsøke å unngå laktose i kosten. Hvis plagene forsvinner kort tid etter dette er det ofte nok til å stille diagnosen. Hvis det er ønskelig kan man ta en blodprøve.

By Delija Durian

Hvordan finne ut verdi på frimerker? :: Hvilke frukt har minst fruktose?
Nyttige lenker