Hjem > E > Er Skogfinner Samer?

Er skogfinner samer?

Samene har status som urfolk i Norge. Jøder, kvener/norskfinner, romanifolk/tatere, skogfinner og romer har status som nasjonale minoriteter.

Les mer

Hvilke språk er samisk beslektet med?

Språkfamilie og klassifisering. De ti ulike samiske språkene blir tradisjonelt klassifisert som en del av den finno-ugriske grenen av den uralske språkfamilien. Tidligere har man sett på balto-finske språk som de nærmeste slektningene til samisk. Følgelig, hvilke samiske språk har vi?

Ursamisk*ǝktǝ kuolēNordsamisk
Sørsamiskakte guelieSkoltesamisk
Umesamiskaktte guellieEnaresamisk
Pitesamiskakkta guolleKildinsamisk
Lulesamiskakta guolleTersamisk

Angående dette, hva betyr sápmi?

Sápmi er den tradisjonelle betegnelsen på samenes historiske bosetningsområde. På norsk heter området Sameland, på nordsamisk Sápmi, på lulesamisk Sámeednam eller Sábme og på sørsamisk Saepmie. Så, hva er det største verdensspråket? Klart største morsmål er summen av de ulike variantene av kinesisk, med 1,2 milliarder mennesker, der mandarin alene snakkes av 848 millioner. Nest størst er spansk som er morsmålet til 399 millioner mennesker som særlig bor i sør- og mellom-Amerika, men også 34 millioner i USA i tillegg til 38 millioner i Spania.

I forhold til dette, hvilket språk er mest brukt?

NummerSpråkAntall språkbrukere i millioner
1kinesisk1197
2spansk406
3engelsk335
4hindi260
Hvilke språk er verdensspråk? Verdensspråk er et språk med høy politisk og kulturell status som brukes i internasjonalt samkvem. I vår tid er det særlig engelsk som har denne stillingen, men også russisk, fransk, spansk og arabisk har det til en viss grad. I eldre tid hadde latin en tilsvarende posisjon.

Er nederlandsk likt norsk?

Nederlandsk ligner på norsk på mange måter og ordene er ganske like. Hvis vi bare ser på selve språket, som ord og grammatikk, er tysk lettere å lære enn engelsk. Men engelsk har blitt lettere for oss, fordi vi er så vant til å høre språket på tv, film og internett. Hva er det vanskeligste språket å lære seg? Verdens vanskeligste språk:

Grønlandsk, fordi setningene og ordene er så ekstremt komplisert bygd opp.

Ta dette i betraktning, er nederlandsk og tysk likt?

Nederlandsk er grammatisk på mange måtar liknande tysk, men er svært forskjellig i uttale. Ein som kjenner det eine språket, kan med noko trening forstå det andre brukeleg.

By Atalanta Mitzel

Hva er 2 pi r? :: Hvor er det lurt å ta ut euro?
Nyttige lenker