Hjem > H > Hva Er Sentrum I Sirkel?

Hva er sentrum i sirkel?

Sentrum er sirkelens midtpunkt - der du setter passerspissen når du tegner en sirkel. Radius er en linje fra sentrum og ut til sirkellinja. Radien er like lang uansett hvor på sirkelen du tegner den! Diameter er en linje gjennom sentrum som deler sirkelen i to like store halvsirkler.

Les mer

Hvordan regne ut volum av en sirkel?

Dermed er volumet av kula lik overflaten av kula multiplisert med radiusen dividert på tre. overflateareal lik A=4πr2. volum lik V=43πr3. Dessuten, hva er diameteren i en sirkel? For en sirkel er diameteren den lengste rette linjen som det er plass til inne i sirkelen. Diameteren forbinder to punkter på omkretsen (periferien). Alle diametere til en sirkel er like lange. Lengden av omkretsen til en sirkel er lik lengden av diameteren ganget med tallet pi.

Man kan også spørre hva er omkretsen hvis diameter 2?

Diameteren i en sirkel er avstanden fra ei side av sirkelen gjennom sentrum og til den andre avstanden av sirkelen. Diameteren er altså dobbelt så stor som radien . Du husker kanskje sammenhengen mellom diameter og omkrets ? Vi kan altså regne ut omkretsen fra diameteren ved å multiplisere med pi (π). Dessuten, hvordan finne diameteren når du vet omkretsen? Forholdet mellom omkrets og diameter i en sirkel er det samme for alle sirkler og kalles π. Omkretsen er da produktet av π og diameteren. r=O2π=100 cm2π≈15,9 cm.

Ta dette i betraktning, hvor kaldt er nullpunktet?

I kelvinskalaen, som er en termodynamisk temperaturskala, er det absolutte nullpunktet i kelvin (K) fastsatt til: 0 K = –273,15 °C. Man kan også spørre hvor høy kan temperaturen bli? De høyeste temperaturene som er målt ligger på rundt 56-58°C, f. eks. i Death Valley i USA (56.7°C i 1913) og Al' Aziziyah i Libya (57.7°C i 1922).

Angående dette, hva er det kaldeste som finnes?

Forbi det absolutte nullpunkt

Og enda er det 33 grader til ned mot temperaturskalaens absolutte nullpunkt, minus 273,15 grader C. Fysikerne bruker en absolutt temperaturskala. Den sier at minus 273,15 grader C er lik null grader Kelvin. Når den absolutte temperaturen er null, kan det ikke bli kaldere.
Man kan også spørre hvordan finne 90 grader med tommestokk? Det gjør du ved å brette ut fire ledd og sette den sammen til en rettvinklet trekant. Når leddene som fremdeles er sammenfoldet og det ytterste leddet på stokken møtes på 5,8 cm. inn på det ytterste leddet, har du en 90-graders vinkel du kan slå ganske nøyaktige streker.

Deretter, hvordan regne ut en 90 graders vinkel?

Hvis en bygger store ting, som en terrasse, er et vanlig lite vinkeljern ubrukelig. Da er det enklere å måle seg frem til en rett vinkel. Ved bruk av forholdet 3-4-5 og en meterstokk og hyssing finner en raskt, enkelt og nøyaktig den rette vinkelen. Det vil alltid være en 90o vinkel der de korte endene møtes.

By Firooc Brownsworth

Hva er en stump vinkel? :: Hvor mange grader i en vinkel?
Nyttige lenker