Hjem > K > Kan Man Slå Av Varmekabler Om Sommeren?

Kan man slå av varmekabler om sommeren?

- Fra mai av er det på tide å skru ned panelovner og varmekabler. Å ha de på full guffe er helt unødvendig. Mange lar særlig varmekablene stå på høy varme, sommer som vinter.

Les mer

Hvordan fjernstyre varmekabler?

Kursstyring av gulvvarme

Bygger du ny hytte kan du legge varmekabelen direkte til sikringsskapet, for så å styre denne med et relè. Med en temperaturføler i det rommet du ønsker å styre vil releet fungere som en termostat, og du slipper en ekstern variant.
Hvor mye trekker en varmekabel? Ligger kablene i en 100 mm tykk støp, tar det tilsvarende ca. 8 timer. Stor varmetreghet har størst betydning når man ønsker å endre temperaturen, for eksempel når rommet har mye direkte solinnstråling eller man ønsker å styre temperaturen over døgnet.

Hva bruker mest strøm av varmekabler og varmeovn?

– Varmekabler har varmetap mot kald sone, gulv mot grunn eller mot det fri. De taper varme ned mot den kalde grunnen huset er fundamentert på og opp i rommet den skal varme opp. Dermed vil varmekabler bruke mer energi på å holde ønsket temperatur i forhold til en panelovn . Folk spør også er gulvvarme økonomisk? Gulvvarme er usynlig, lydløs, myk og økonomisk. Varmen kommer jevnt nedenifra og fyller hele rommet jevnt. Gulvvarme gjør at du kan senke innetemperaturen noen grader uten at du egentlig merker det. Gulvvarme kan brukes til alle typer gulv.

Ta dette i betraktning, hvor mye isolasjon under varmekabler?

Underlaget for varmekabelen skal være et brannfast sjikt på minst 1 cm eller typegodkjente løsninger som kan være tynnere. Gipsplate har tidligere vært mye brukt, men anbefales ikke lengre på grunn av manglende styrke i platene og at platen ikke tåler fukten fra støpemassen. Følgelig, er varmekabler økonomisk? Varmekabler gir god energiøkonomi

Med elektrisk gulvvarme kan romtemperaturen senkes 1-2 grader sammenlignet med blant annet panelovner, fordi varmen kommer fra gulvet og stiger oppover i rommet. Dette gir fort 10 prosent lavere strømforbruk og samtidig høy varmekomfort.

Hvor tykk avrettingsmasse over varmekabler?

Normalt bør man ha minst 2 cm. Hvordan spare strøm med gulvvarme? Enova har en tommelfingerregel som sier at for hver grad du senker temperaturen om natten, så sparer du 5 prosent strøm. Årsaken er at du sparer mer strøm i perioden hvor du har lavere temperatur, enn du bruker ekstra når du hever temperaturen igjen på morgenen.

Så, hvor mye sparer man på nattsenking?

Du kan forvente å redusere strømregningen med 10 prosent ved nattsenking. Senker du i tillegg temperaturen på dagtid på ukedagene når man er på jobb, kan du forvente å totalt spare 15 prosent.

By Grimonia

Hvor mye er en Radian? :: Hva skal varmekablene på badet stå på?
Nyttige lenker