Hjem > H > Hva Betyr Kjelsås?

Hva betyr Kjelsås?

Kjelsås er et boligstrøk i Oslo som ligger i Nordre Aker og utgjør den nordøstre delen av bydelen. Kjelsås er et gammelt industristrøk langs Akerselva. Det har stasjon på Gjøvikbanen og endestasjon for Kjelsåstrikken.

Les mer

Hvilken bydel er Kjelsås?

Velkommen til Bydel Nordre Aker! Bydel Nordre Aker er en stor bydel som favner områdene Nydalen, Disen, Grefsen, Lofthus, Kjelsås, Brekke, Maridalen, Solemskogen, Kringsjå, Korsvoll, Sogn, Gaustad, Tåsen, Berg og Ullevål Hageby. Også, hvor mange bor det i søndre nordstrand? Bydel Søndre Nordstrand er en administrativ bydel i Oslo. Bydelen har 39 066 innbyggere (per 2020) og er med sine 18,4 km² Oslos største bydel i areal.

Også, hvem bor på grunerløkka?

Det bor i dag over 61.000 innbyggere i bydelen, noe som ville gjort oss til Norges niende største by, i innbyggertall. Hvor mange bor på Nordstrand? Bydel Nordstrand er en administrativ bydel i Oslo. Den har 52 459 innbyggere (per 2020) og et areal på 16,9 km².

Hvor ligger Mortensrud?

Mortensrud er et boligområde sør i Oslo, tilhørende bydelen Søndre Nordstrand. Mortensrud er også et prestegjeld som omfatter den nordøstre delen av bydelen. Boligområdet ligger på Mortensrud gårds grunn. Følgelig, hvilke bydel er høybråten? Høybråten er et boligstrøk i Groruddalen i nordøstre Oslo med omkring 6 000 innbyggere (2005). Bebyggelsen preges av villaer. Høybråten tilhører Stovner bydel, men deler av Høybråtenveien ligger i Alna bydel. Strøket grenser til Stovner og Haugenstua mot nord, Lørenskog mot øst, Ellingsrud mot syd og Furuset mot vest.

Hva er mitt lokalsykehus Oslo?

Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, akuttsykehus for store deler av Oslo-området, regionsykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og har en rekke nasjonale oppgaver. Helseforetaket er landets største med over 20 000 ansatte og har et budsjett på ca 23 milliarder kroner. Hvilket sykehus tilhører Bydel Sagene? * Ullevål universitetssykehus: Bydelene Sagene, Østensjø, Nydalen, Voksen, Ullern og marka i Oslo.

Ta dette i betraktning, hva er et lokalsykehus?

Lokalsykehus er et somatisk sykehus som gir et grunnleggende spesialisthelsetjenstetilbud til en avgrenset befolkning. Tradisjonelt sett består et lokalsykehus av en kirurgisk og en medisinsk avdeling samt en røntgenavdeling.

By Kress Byan

Hvor mange bor i Oslo 2021? :: Hva er en demografi?
Nyttige lenker