Hjem > H > Hva Er En Demografi?

Hva er en demografi?

Demografi er befolkningslære eller befolkningsbeskrivelse. Faget beskriver og forklarer befolkningers størrelse, alders- og kjønnsfordeling, geografiske fordeling, samt de demografiske komponentene fruktbarhet, dødelighet og migrasjon (flytting og inn-/utvandring).

Les mer

I forhold til dette, hvor mange utenlandske arbeidere i norge?

I toppåret 2011 flyttet nesten 26 000 personer fra de nye EU-landene til Norge. I dag er tallet i overkant av 10 000. Disse tallene omfatter ikke bare voksne arbeidstakere, mens også barn og ektefeller der ikke alle har jobb i Norge. Også, hvorfor er det så mange polakker i norge? Norsk forskning viser at 36 % av polakker jobber i manuelle yrker. Det er også økende familieinnvandring fra Polen. I en undersøkelse i regi av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet sier syv av ti arbeidsinnvandrere fra Polen og Baltikum at de ønsker å bosette seg i Norge. Hele seks av ti ønsker å ta med familien hit.

Også, hvor mange etniske nordmenn er det i norge?

Med andre ord er vi i underkant av 3,9 millioner «etniske norske» eller gruppen 000 av en befolkning på i underkant av 5,3 millioner. Det betyr igjen at vi siden 2013 er blitt 16 393 færre «etnisk norske», mens befolkningsveksten fortsetter. Hva menes med distriktspolitikk? Distriktspolitikk er politikk som på ulike måter og med ulike virkemidler tar sikte på å tilgodese geografiske områder som i et samfunn betraktes som periferi. Den mest direkte form for distriktspolitikk er direkte pengeoverføringer (subsidier) til ulike formål, for eksempel å holde bosetningen på et stabilt nivå.

Er Oslo et distrikt?

Hjem | Distrikt Oslo. NUK-Distrikt Oslo er et av distriktene som ligger under Norges Unge Katolikker. Hvor mange mennesker bor i byer? I følge statistikk fra Verdensbanken bor 54 % av verdens befolkning i byer i 2015. Det er omtrent 3,7 milliarder mennesker. I 2050 forventer en at 66 % av befolkningen er bosatt i byer, det blir over 6,2 milliarder mennesker.

Hvorfor skjedde urbanisering?

Historikk. Urbanisering i Europa skjøt fart under opplysningstiden og industrialismen. Forbedring av redskap og innføring av maskiner i landbruket ga redusert behov for arbeidskraft, noe som medførte tilflytting til byer og arbeid i en framvoksende industri. Hva er de 10 største byene i Norge? Dette er Norges 20 største byer:

  • Oslo (1 043 168)
  • Bergen (265 470)
  • Stavanger/Sandnes (229 911)
  • Trondheim (191 771)
  • Fredrikstad/Sarpsborg (117 663)
  • Drammen (110 236)
  • Porsgrunn/ Skien (94 102)
  • Kristiansand (64 913)

Man kan også spørre hvor mange innvandret til norge i 2021?

Ved inngangen til 2021 var det ifølge SSBs statistikk registrert 800 094 innvandrere bosatt i Norge. Til sammen utgjør disse 15 prosent av befolkningen. 41 prosent av disse hadde bakgrunn fra EU og EØS-land, mens 44 prosent hadde bakgrunn fra Afrika eller Asia. Polen er det landet med flest innvandrere i Norge.

By Beebe Rappleyea

Hva betyr Kjelsås? :: Hvor mange thailendere bor i Norge?
Nyttige lenker