Hoved : Filutvidelser : .xcodeproj Fil

.xcodeproj Filutvidelse

Filtype Xcode Project

Utvikleren Apple
Kategori Developer Files
Format Binary

.XCODEPROJ alternativnummer

En XCODEPROJ-fil er et macOS- eller iOS-programvareutviklingsprosjekt opprettet med Apples Xcode programmeringsprogramvare. Den inneholder prosjektkonfigurasjonsdata og lenker til filer referert av prosjektet.

Mer informasjon
___ kategorier_navn28 ___ Lydfiler ______ categories_text28 ___

Lydfilkategorien inneholder komprimerte og ukomprimerte lydformater, som inneholder bølgeformdata som kan spilles med lydavspillingsprogramvare. Denne kategorien inneholder også MIDI-filer, musikalske partitur og lydprosjektfiler, som vanligvis ikke inneholder lyddata.

______ kategorier_navn29 ___ Utviklerfiler ______ categories_text29 ___

Utviklerfiler-kategorien inneholder filer relatert til programvareutvikling. Disse inkluderer programmeringsprosjektfiler, kildekodefiler, kodebiblioteker, headerfiler og klassefiler. Komponerte objekter og komponenter er også inkludert i denne kategorien.

______ kategorier_navn30 ___ Tekstfiler ______ categories_text30 ___

Tekstfiler inneholder tekstdata og kan lagres i ren tekst eller rike tekstformater. Mens de fleste tekstfiler er dokumenter som er opprettet og lagret av brukere, kan de også brukes av programvareutviklere til å lagre programdata. Eksempler på tekstfiler inkluderer tekstbehandlingsdokumenter, loggfiler og lagrede e-postmeldinger.

______ kategorier_navn31 ___ Diverse filer ______ categories_text31 ___

kategorien Diverse filer inneholder forskjellige filtyper som ikke passer inn i andre kategorier. Noen eksempler er delvis nedlastede filer, installasjonsfiler og omdøpte filer. Denne kategorien kan også inkludere filer relatert til andre maskinvareenheter i tillegg til datamaskiner.

______ kategorier_navn53 ___ Camera Raw Files ______ categories_text53 ___

Kameraråder er bildefiler som er laget av digitale kameraer. De lagres i et ukomprimert og ubehandlet format som lagrer nøyaktige data tatt av kameraets sensor. Fordi hver type digitalkamera har en annen sensor, eksisterer mange forskjellige typer kameraformater. For å åpne en kameraråderfil må programmet støtte både filtypen og den spesifikke kameramodellen som tok bildet.

______ kategorier_navn33 ___ Innstillingsfiler ______ categories_text33 ___

Innstillingsfiler lagrer innstillinger for operativsystemet og applikasjonene. Disse filene er ikke ment å bli åpnet av brukeren, men endres av det tilsvarende programmet når programvalgene endres. Innstillingsfiler kan også bli kalt preferansefiler eller konfigurasjonsfiler.

______ kategorier_navn34 ___ Raster bildefiler ______ categories_text34 ___

Rastergrafik er den vanligste typen bildefiler. De består av et rutenett av piksler hvor hver piksel representerer en individuell farge i bildet. Både webgrafikk og digitale bilder lagres som rastergrafikk. Selv om noen rasterbildeformater er ukomprimert, bruker de fleste slags bildekomprimering.

______ kategorier_navn35 ___ Webfiler ______ categories_text35 ___

Kategorien Webfiler inneholder filer relatert til nettsteder og webservere. Disse inkluderer statiske og dynamiske nettsider, webapplikasjoner og filer referert av nettsider. Filer generert av webutviklingsprogramvare er også inkludert i denne kategorien.

______ kategorier_navn36 ___ Datafiler ______ categories_text36 ___

Datafiler er den vanligste typen datafiler. De kan installeres med applikasjoner eller opprettes av brukere. De fleste datafiler lagres i et binært format, selv om noen lagrer data som ren tekst. Eksempler på datafiler inkluderer biblioteker, prosjektfiler og lagrede dokumenter.

______ kategorier_navn37 ___ Videofiler ______ categories_text37 ___

Kategorien Videofiler inneholder et bredt spekter av videoformater, som bruker forskjellige kodeker til å kode og komprimere videodata. Denne kategorien inneholder også videoprofilfiler og videoinformasjonsfiler, som kanskje ikke inneholder videodata.

______ kategorier_navn38 ___ eBok-filer ______ categories_text38 ___

eBok-filer er digitale bøker designet for å bli vist på eReaders, for eksempel Amazon Kindle, Sony Reader, Barnes og Noble Nook, og iPad. De kan imidlertid ofte sees på en PC ved hjelp av eReader-programvare. Mens mange eBook-formater kan vises på flere enheter, kan noen proprietære eBook-formater kun vises ved hjelp av bestemt maskinvare eller programvare.

______ kategorier_navn39 ___ Side Layout Filer ______ categories_text39 ___

Sideoppsettfiler er dokumenter som kan inneholde både tekst- og bildedata. De inneholder også formateringsinformasjon, som definerer sidestørrelse, marginer og hvordan innholdet er organisert på siden. Sideoppsettdokumenter brukes ofte for å lage utskrivbare publikasjoner, for eksempel aviser, blader og brosjyrer.

______ kategorier_navn40 ___ 3D-bildefiler ______ categories_text40 ___

3D-bildefiler inkluderer tredimensjonale modeller, 3D-animasjoner og 3D-prosjektfiler. 3D-modeller består vanligvis av polygoner og verticies og som skaper modellens form. De kan også inkludere teksturer samt belysning og skyggeinformasjon.

______ kategorier_navn41 ___ Systemfiler ______ categories_text41 ___

Systemfilen inneholder filer relatert til Mac, Windows og Linux operativsystemer. Noen eksempler inkluderer systembiblioteker, ikoner, temaer og enhetsdrivere. Filer som sendes ut av systemet, er også inkludert i denne kategorien.

______ kategorier_navn42 ___ Plugin Files ______ categories_text42 ___

Plugin-filer gir ekstra funksjoner og funksjonalitet til eksisterende programmer. De brukes vanligvis av bilde-, video- og lydredigeringsprogrammer, samt nettlesere. Plugins kalles også tillegg og utvidelser.

______ kategorier_navn43 ___ Kodede filer ______ categories_text43 ___

Kodede filer er filer som lagrer data i et kodet format. Disse inkluderer krypterte filer, ukomprimerte arkiver og binærkodede tekstfiler. Filer er ofte kodet for sikkerhetsformål og for å hindre at de blir skadet under dataoverføringer.

______ kategorier_name44 ___ Backup filer ______ categories_text44 ___

Kategorien Sikkerhetskopieringsfiler inneholder individuelle filbackups og filer relatert til sikkerhetskopieringsprogramvare. Individuelle sikkerhetskopieringsfiler genereres ofte automatisk av programvareprogrammer. Backup-programvarefiler inkluderer inkrementelle sikkerhetskopier og fulle systembackups.

______ kategorier_navn45 ___ CAD-filer ______ categories_text45 ___

CAD-filer (Computer-Aided Design) kan inneholde 2D- eller 3D-design. De genereres av CAD-programmer, som kan brukes til å lage modeller eller arkitekturplaner. 2D CAD-filer kalles ofte tegninger, mens 3D-filer ofte kalles modeller, deler eller sammenstillinger.

______ kategorier_navn47 ___ Databasefiler ______ categories_text47 ___

Databasefiler lagrer data i et strukturert format, organisert i tabeller og felt. Individuelle oppføringer i en database kalles poster. Databaser brukes ofte til lagring av data referert av dynamiske nettsteder.

______ kategorier_navn48 ___ Kjørbare filer ______ categories_text48 ___

Kjørbare filer inneholder kode som kjøres når filen åpnes. Windows-programmer, Mac OS X-programmer, skript og makroer betraktes alle som kjørbare filer. Siden disse filtypene kjører kode når de åpnes, bør ikke kjente filer kjøres, som de som mottas som e-postvedlegg, ikke åpnes.

______ kategorier_navn49 ___ Disk bildefiler ______ categories_text49 ___

Diskbildefiler inneholder en eksakt kopi av en harddisk eller annen type media. De inkluderer alle filene, samt filsysteminformasjonen. Dette gjør at diskbilder kan brukes til duplisering av disker, CDer og DVDer. De brukes ofte også til sikkerhetskopieringsformål.

______ kategorier_navn50 ___ Komprimerte filer ______ categories_text50 ___

Komprimerte filer bruker filkomprimering for å spare diskplass. Komprimerte arkivformater kan også brukes til å komprimere flere filer til et enkelt arkiv. Flere åpne og proprietære komprimeringsalgoritmer kan brukes til å komprimere filer, og derfor finnes det mange forskjellige komprimerte filtyper.

______ kategorier_navn54 ___ Fontfiler ______ categories_text54 ___

Fontfiler inneholder en eller flere fonter som kan nås av operativsystemet og applikasjonene. De fleste moderne skrifttyper lagres i enten OpenType eller TrueType formater, som kan brukes av både Macintosh og Windows-datamaskiner.

______ kategorier_navn51 ___ Vector bildefiler ______ categories_text51 ___

Vector grafikk består av stier, i stedet for individuelle piksler. Disse stiene kan brukes til å representere linjer og former innenfor bildet. De fleste vektorbildformatene kan også inkludere farger, gradienter og bildeeffekter. Siden vektorgrafik lagrer bildedata som stier, kan de forstørres uten å miste kvalitet, noe som gjør dem til et godt valg for logoer og andre tegninger.

______ kategorier_navn52 ___ Regnearkfiler ______ categories_text52 ___

Regnearkfiler lagrer data i celler, som er organisert i rader og kolonner. Hver celle kan inneholde en bestemt type data, for eksempel tekststreng, nummer eller dato. Celler kan også inneholde formler, som refererer til andre celler.

______ kategorier_navn46 ___ GIS-filer ______ categories_text46 ___

GIS-kategorien (Geographic Information Systems) inneholder filer relatert til GPS-enheter og kartleggingsprogramvare. Disse filene kan inneholde kart, lagrede ruter og veipunkter. Mange GIS-filer lagres i åpne formater, som kan overføres mellom GPS-enheter og datasystemer.

______ extension_description20433 ___

En XCODEPROJ-fil er et macOS- eller iOS-programvareutviklingsprosjekt opprettet med Apples Xcode programmeringsprogramvare. Den inneholder prosjektkonfigurasjonsdata og lenker til filer referert av prosjektet.

___XCODEPROJ-filen åpnes i Apple Xcode 9

XCODEPROJ-filer inkluderer koblinger til kildekodefiler (kilder), dokumenter, ressurser, rammer, biblioteker og produkter. De lagrer også mål, kjørbare filer, finne resultater, bokmerker, prosjektsymboler og koblinger til implementasjonsfiler og grensesnittbygger (NIB) -filer.

MERK: Når et Mac OS X- eller iOS-utviklingsprosjekt er fullført, kan bygge XCODEPROJ filprosjektdataene i et kjørbart program.

______ extension_common20433 ___ ______ product_main_features8330 ___
  • Fullt utstyrt IDE for publisering av iOS- og OS X-apper
  • Støtte for en rekke språk, inkludert Objective-C, C, C + +, Java, Swift, Python, Ruby og AppleScript
  • Diverse feilsøkings- og ytelsesprøveverktøy
  • Versjonskontrollsystemer, inkludert Git, Subversion og Xcode øyeblikksbilder, tillater teamsamarbeid
  • Dark Xcode-grensesnitt og verktøy for å bygge mørke macOS-apper
  • Innebygd testmotor for å kjøre enhetstester og brukergrensesnitt og ytelsestest
______ product_text8330 ___

Skjermbilde av Apple Xcode 9

Hovedtrekkene

Apple Xcode er et macOS IDE som brukes til å utvikle iOS- og macOS-apper. Den er tilgjengelig gratis fra Mac App Store og er nødvendig for å publisere iOS-apper til iTunes App Store og MacOS-apper til Mac App Store. Programvaren gir en rekke verktøy for å hjelpe utviklere å bygge opp brukergrensesnittkomponenter og skrive kildekoden.

Xcode inneholder alle verktøyene som trengs for å bygge og publisere programmer fra start til slutt. Xcode Interface Builder tilbyr et design lerret for å lage brukergrensesnittkomponenter, samt å angi egenskaper for interaksjon med kildekoden. Grensesnittbyggeren kan også enkelt bytte fra lys til mørk modus for å utvikle mørke macOS-programmer (introdusert i macOS Mojave). Programmet integreres med populære versjonskontrollverktøy som GitHub, GitLab og Bitbucket, og gir også sitt eget lokale revisjonssporingssystem kalt snapshots, slik at utviklere kan spore revisjoner av kildekoden.

IDE har en imponerende kildekode editor som gjør det enkelt å visualisere og velge deler av kode og leveres med en innebygd refactoring og transformasjonsmotor. Endringer du gjør i koden din er uthevet ved siden av hver linje, og du blir øyeblikkelig varslet om du har opprettet en konflikt. Dette er spesielt nyttig når du arbeider sammen med lokale endringer og begår fra lagmedlemmer oppstrøms i kildearkivet.

Feilsøkings- og ytelsesverktøy lar utviklere teste minnelekkasjer og undersøke appens effektivitet under kjøretid. Disse verktøyene kan tilpasses, eller du kan bruke maler som følger med Xcode for å bygge ved hjelp av de samme verktøyene som Apple. Xcode kommer også med Simulator, et verktøy som lar deg prototype og teste utbygginger av appen din ved å simulere iOS-, watchOS- og tvOS-enheter.

Xcode er et godt verktøy for å utvikle programmer og har kommet lang vei siden den første versjonen av programvaren. Apple har strømlinjeformet mange funksjoner og fortsetter å gjøre utviklingen enklere for apputviklere. Husk at mens du kan utvikle med Xcode gratis, må du abonnere på iOS- og Mac-utviklerprogrammene før du kan distribuere apper på Apples butikker.

Oppdatert: 30. november, 2018

___
Programmer som åpnes XCODEPROJ filer
Macintosh
Apple Xcode

Om XCODEPROJ filer

Målet vårt er å hjelpe deg med å forstå hva filen med utvidelsen * .xcodeproj er ansvarlig for og hvordan du åpner den.

Filtype Xcode Project Dokument, programvarebeskrivelser for Mac, Windows, Linux, Android og iOS som er oppført på denne siden, har blitt undersøkt og verifisert enkelt ved hjelp av Hvordan Apne-kommandoen. Vi strever etter 100% nøyaktighet og publiserer kun informasjon om filformatene som vi har testet flere ganger.