Hoved : Filutvidelser : .sgf Fil

.sgf Filutvidelse

Filtype Smart Game Format File

Utvikleren Anders Kierulf
Kategori Spillfiler
Format Text

.SGF alternativnummer

En SGF-fil er en brettspillregistreringsfil lagret i Smart Game Format, og brukes av forskjellige brettspillprogrammer, mest populært, SmartGo. Den inneholder informasjon om brettspill som spilles mellom to spillere og bordoppslag og variasjoner. SGF-filer lagres i vanlig tekst, noe som gjør dem enkle å dele via e-post, innlegg i forum og laste opp i webprogrammer.

Mer informasjon

SGF-filer inneholder spilloppføringer i form av egenskaper og eiendomsverdier for å beskrive funksjoner i spillet. Noen eksempler på informasjon som er lagret i filen, inkluderer datoen for spillet, versjonen av SGF-spesifikasjonen, plasseringen av svart og hvitt steiner på brettet, bevegelser av svarte og hvite spillere, tidsbegrensning av spillet, rangering av spilleren og lag, og stedet hvor spillet ble spilt.

SGF-formatet ble opprinnelig utviklet i 1987 av Anders Kierulf som Smart Go Format. Det ble brukt til å lagre spillposter for SmartGo, et program som brukes til å spille Go brettspillet. Go ble opprettet i det gamle Kina som et tospillers abstrakte strategispill hvor svarte og hvite steiner plasseres på grensesnittspunktet for å omgir et større totalt areal enn motstanderen din. Spillet spilles mye i Kina, Japan og Korea. Smart Go Format ble senere utvidet til andre spill, og navnet ble endret til Smart Game Format.

Programmer som åpnes SGF filer

Om SGF filer

Målet vårt er å hjelpe deg med å forstå hva filen med utvidelsen * .sgf er ansvarlig for og hvordan du åpner den.

Filtype Smart Game Format File Dokument, programvarebeskrivelser for Mac, Windows, Linux, Android og iOS som er oppført på denne siden, har blitt undersøkt og verifisert enkelt ved hjelp av Hvordan Apne-kommandoen. Vi strever etter 100% nøyaktighet og publiserer kun informasjon om filformatene som vi har testet flere ganger.