Hoved : Filutvidelser : .diz Fil

.diz Filutvidelse

Filtype Description in Zip File

Utvikleren N/A
Kategori Text Files
Format Text

.DIZ alternativnummer

En DIZ-fil er en ren tekstfil som beskriver programmet eller filene i et .ZIP arkiv der det også er inkludert. Det er en liten fil siden den bare inneholder en kort beskrivelse som vanligvis består av 10 linjer med tekst eller mindre med hver linje som er mindre enn 45 tegn. DIZ-filer kan åpnes ved hjelp av en tekstredigerer, for eksempel Microsoft Notisblokk eller Apple TextEdit.

Mer informasjon

DIZ-filer ble opprinnelig brukt til å distribuere filer via BBS (oppslagstavler) med filnavnet FILE_ID.DIZ. FILE_ID står for "filidentifikasjon" og DIZ står for "Beskrivelse i Zip-fil." Informasjonen i FILE_ID.DIZ-filene ga systemadministratorer med nyttige beskrivelser av hver fil som ble lastet opp til systemet.

Siden populariteten til oppslagstavler ble redusert gjennom årene, ble FILE_ID.DIZ-filer blitt mindre vanlige . Diz-filer brukes imidlertid fortsatt av Warez-scenen, som er et fellesskap av mennesker som ulovlig distribuerer opphavsrettsbeskyttet innhold. Disse brukerne inkluderer vanligvis FILE_ID.DIZ-filer med deres ZIP-distribusjoner av ulisensiert programvare.

Felles DIZ filnavn

FILE_ID.DIZ - Vanlig filnavn for DIZ-tekstfilen som beskriver innholdet som er lagret i et ZIP-arkiv.

Programmer som åpnes DIZ filer
Windows
Notepad++
NFOPad
CubicDesign Compact NFO Viewer
Macintosh
Apple TextEdit
Bare Bones TextWrangler

Om DIZ filer

Målet vårt er å hjelpe deg med å forstå hva filen med utvidelsen * .diz er ansvarlig for og hvordan du åpner den.

Filtype Description in Zip File Dokument, programvarebeskrivelser for Mac, Windows, Linux, Android og iOS som er oppført på denne siden, har blitt undersøkt og verifisert enkelt ved hjelp av Hvordan Apne-kommandoen. Vi strever etter 100% nøyaktighet og publiserer kun informasjon om filformatene som vi har testet flere ganger.