Hjem > N > Når Kan Jeg Kreve Omlevering?

Når kan jeg kreve omlevering?

Forbruker kan også velge mellom å kreve at selgeren sørger for retting av mangelen eller leverer tilsvarende ting (omlevering), hvis ikke gjennomføring av kravet er umulig eller volder selgeren urimelige kostnader, jf. forbrukerkjøpsloven § 29.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva er rimelig tid?

Loven definerer ikke hva som regnes som "rimelig tid". Dette må vurderes konkret i hvert enkelt tilfelle. Momenter i vurderingen er blant annet hva mangelen består i, hvor omfattende utbedringer som må til og mangelens betydning for forbrukeren. Man sier også at retting skal skje uten ugrunnet opphold. Kan selger heve kjøpet? (1) Selgeren kan heve kjøpet når kjøperen ikke medvirker til kjøpet, dersom kontraktbruddet er vesentlig. Selgeren kan på samme vilkår heve kjøpet når kjøperen ikke overtar tingen etter § 50 bokstav (b) og selgeren har en særlig interesse i å bli av med den.

Hvor mange ganger kan selger reparere?

Selger har rett til å reparere en feil to ganger. Om gjenstanden svikter en tredje gang, kan du kreve å heve kjøpet. Det slår Forbrukerkjøpsloven fast. Man kan også spørre hvor lenge varer en samsung mobil? Men forutsatt at din Samsung ikke får andre fysiske skader, kan du forvente at en Samsung Android-enhet varer i sannsynligvis minst 6-7 år før den bare dør av alderdom-og kanskje mye lenger.

Og et annet spørsmål, hvor lenge varer en iphone?

En iPhone, iPad og Apple Watch har en estimert levetid på tre år, ifølge Apple. Merk at det ikke betyr at Apple tror at produktet vil slutte å fungere etter den tid. For Mac og Apple TV anslår Apple en levetid på fire år. Dessuten, hvor lenge skal et mobilbatteri vare? Noen av de beste batteriene i dag tåler rundt 1500 ladesykluser. Batterier liker ikke å være ved 100 prosent hele tiden.

Hvem tar imot gamle mobiltelefoner?

Gjenvinning

  • Mobiler kan leveres inn til forsvarlig gjenvinning hos alle som selger mobiltelefoner, eller til kommunale gjenvinningsstasjoner rundt omkring i Norge.
  • Innlevering trenger ikke å skje i den samme butikken hvor du kjøpte mobilen - alle elektronikkforhandlere plikter å ta imot den type utstyr de selv selger.
Hvem har produsert mobiltelefonen? Mobiltelefoner produseres i hovedsak av 10–15 globale produsenter. Blant de mest populære er selskaper som Nokia, Motorola, Sony Ericsson, Apple, HTC, Samsung og LG.

Hva har 5 års garanti?

Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe av en profesjonell selger. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år. Joggesko og barneleker har typisk to års klagefrist, mens møbler og mobiltelefoner har en klagefrist på fem år (forbrukerkjøpsloven).

By Anstus Skrabanek

Hvor mye kan du jobbe når du er ufør? :: Hvordan gjenopprette Macbook Pro til fabrikkinnstillinger?
Nyttige lenker