Hjem > H > Hva Betyr Ordet Pant?

Hva betyr ordet pant?

Pant eller panterett innebærer at en formuesgjenstand tjener som sikkerhet for at et krav skal bli oppfylt. Den som har panterett vil ha en eksklusiv særrett til å søke dekning for sitt krav i formuesgodet, til fortrengsel for eierens øvrige kreditorer.

Les mer

Du kan også spørre hva kan vi kalle en selvstendig uavhengig person især politiker som går sine egne veier?

En partiløs politiker eller uavhengig politiker er en person som besitter et mandat i en politisk forsamling, men ikke tilhører noe politisk parti. Noen partiløse innehar politiske synspunkter som ikke passer inn med noen eksisterende partier. Hva betyr statsapparatet? Statsapparat betyr omtrent det samme som samfunnsmaskineri.

I forhold til dette, hva betyr i overkant?

på ytterste grense av (yte-, tåleevne e.l.) Angående dette, hvem er pantsetter og hvem er panthaver? Den som stifter panterett i panteobjektet til fordel for en annen, kalles pantsetter (som også ofte er debitor for det sikrede kravet, selv om det er relativt vanlig at andre, typisk foreldre eller den som starter opp virksomhet, stiller sikkerhet for andres – barns eller virksomhetens – gjeld).

Hvem kan ta pant i bolig?

Pant er en sikkerhet som tas i bolig for et pengekrav. Det kan være at din ektefelle eller samboer skylder noen penger, og så tas det sikkerhet i boligen din for det kravet. Da kalles din samboer for debitor og de som har krav på din samboer eller ektefelle, kalles for kreditor. Folk spør også hva er uavhengige? Uavhengighet betyr selvstendighet; selververving, og kan benyttes om fysiske og juridiske personer.

Dessuten, hva er en ledende stilling?

Hva er en ledende stilling? Arbeidstakere i ledende stillinger må i særlig grad ha et større ansvar eller i særlig grad ta selvstendige avgjørelser på vegne av virksomheten. De må selv avgjøre behovet for egen arbeidsinnsats, og i stor grad styre sin egen arbeidstid. Du kan også spørre hvem er fritatt fra arbeidsmiljøloven? Noen arbeidstakere er unntatt arbeidstidsreglene i arbeidsmiljøloven helt eller delvis gjennom en egen forskrift. Dette gjelder blant annet de som utfører feltarbeid ved Statens Kartverk, politiet, kirketjenere og utenriksstasjonene under Utenriksdepartementet.

Følgelig, hva skjedde i norge i 1830?

Det første var en formell og konkret oppgave: staten skulle organiseres i et statsapparat og institusjoner bygges. Den andre var kulturell og i tråd med hva som skjedde i mange land, nemlig nasjonsbyggingen. Begge skjøt fart fra 1830-årene. Den nye hovedstaden, Christiania, ble sentrum for statsapparatet.

By Eleanora Umbaugh

Hva er en panthaver? :: Når har Martine navnedag?
Nyttige lenker