Hjem > N > Når Kom De Nye Bilskiltene?

Når kom de nye bilskiltene?

I disse dager fyller de «nye» bilskiltene 50 år. De kom nemlig første gang i april 1971 . Dermed er de strengt tatt ikke så veldig nye lenger... Langt fra alle likte skiltene med to bokstaver da de kom.

Les mer

Folk spør også hvor kommer biler med zz fra?

ZZ tilhørte Lakselv i Porsanger kommune, på den tiden da bokstaver på registreringsnumre var tilknyttet bestemte geografiske områder. Men etter at folk i større grad kunne velge selv, ble ZZ veldig populært etter at en bilforhandler gjorde et markedsføringsstunt med slike skilter. Derav, hva kommer etter ed? Dermed er det bare 49 ledige EC-skilt igjen, og snart vil vi få se de første bilene med ED-skilt. Det er ED som skal avløse EC. Etter ED kommer EE. Til sammen er det nå registrert 436 000 elbiler med elbilskilt i Norge, ifølge Statens vegvesen.

Hva betyr blått bilskilt?

G – Blå bakgrunn, gul skrift

Disse skiltene er for Corps Diplomatique. De brukes på offisielle biler fra utenlandske ambassader og konsulater.
Hvordan finne gamle registreringsnummer? Snakk om glimrende service! Så må du finne ut om det gamle reg-nummeret fremdeles er ledig (noen andre kan jo ha tatt det nummeret i bruk i mellomtiden). Det kan du sjekke ved å sende en SMS med det gamle reg-nummeret til 2282, eller ringe din lokale Trafikkstasjon og sjekke om nummeret er i bruk.

Folk spør også hva er sorte skilt?

Svarte skilt med hvit skrift: Skilt til biler brukt innen bilsport, for eksempel rallybiler. Man kan kjøre lovlig på veien til og fra trening eller konkurranse. Det må betales årsavgift og ansvarsforsikring, men man slipper avgiften ved registrering, og betaler bare moms på kjøpet. Derav, hva blir neste elbil skilt? I dag er det EC som brukes og man trolig gått tom om bare tre-fire måneder. En raskt titt hos Statens Vegvesen avslører at skiltserien ED og EE er de neste bokstavkombinasjonene som er reservert elbiler.

Hva kommer etter EC skilt?

Dagens EC-skilter traff de første støtfangerne i desember i fjor. Nå er de straks brukt opp og ED-serien er på veien. Når kom bilskilt med to bokstaver? Fra 1. april 1971: kjennemerker med to parvise bokstaver.

Hvordan få ZZ skilt?

Det er likevel mulig å registrere et ZZ-skilt for motorsykler, men da gjennom et personlig bilskilt. Denne ordningen kom i juni 2017, men det koster 9000 kroner for et slikt skilt. Overskuddet fra ordningen brukes på trafikksikkerhetstiltak.

By Gwyneth Stellfox

Hva betyr skiltnummeret? :: Hvilken farge skal snørr ha?
Nyttige lenker