Hjem > H > Hva Koster Det Å Lade På Hurtiglader?

Hva koster det å lade på hurtiglader?

Normal pris for hurtiglading i dag er fra 3 til 3,50 kroner per minutt kWh og oppover, pluss 1 til 1,50 kroner per minutt. Eventuelt i overkant av 4 kroner per kWh dersom stasjonen ikke tar betalt per minutt.

Les mer

Er det lurt å velge hybrid?

Mange velger hybridbil nettopp fordi de byr på kombinasjonen av elektrisk kjøring i hverdagen, og lang rekkevidde til hytta eller familiebesøket. Det er praktisk, men man bør være klar over at disse bilene bruker mer drivstoff enn rene bensin- og dieselbiler på langtur. Folk spør også er det lurt å kjøpe hybridbil nå? Ingen grunn til å angre

Da hybridbilen kom, var den et godt miljøvennlig alternativ, og det vil den fortsatt være for mange. Men med tanke på utslipp og avgifter mener Malmedal at hybridbilene, inkludert ladbare, kanskje ikke vil være konkurransedyktige i Norge på lenger sikt.

Er det lønnsomt å kjøpe hybridbil?

Du betaler mye i starten, men det blir billigere etter hvert. Investeringen er forholdsvis dyr. Det vil si: en hybridbil koster betydelig mer enn en ren bensin/diesel-bil. Men man må også huske på at hybrider bruker ekstremt mye mindre drivstoff. Og et annet spørsmål, hvor får man kjøpt ladebrikke? Ladebrikke elbil kan du få flere steder.

  • Du kan blant annet få den hos forhandleren din, Elbilforeningen eller NAF.
  • Poenget med ladebrikken er at du blir fleksibel og mobil når du skal lade på farten. Ladebrikken brukes til å starte og stoppe ladingen ved at du scanner den på ladestasjonen.

Du kan også spørre hvilke ladebrikker trenger jeg?

Mange lurer på om du trenger en egen ladebrikke for hver ladeoperatør, eller om Elbilforeningens ladebrikke er bedre enn andre brikker. Svaret på dette er NEI. Du trenger kun én ladebrikke, og du kan bruke en ladebrikke uansett hvor den kommer fra. Kan jeg lade uten Ladebrikke? Ved hjelp av en smarttelefon kan du få tilgang og betale for lading uten å bestille ladekort på forhånd eller ha abonnement hos en ladeoperatør. Betalingen trekkes fra ditt bankkort som du legger inn ved registrering. For de som ikke har smarttelefon fungerer også sms.

Hva er forskjell på plug-in hybrid og hybrid?

Det finnes to typer hybridbiler – ikke-ladbar hybrid og ladbar hybrid, også kalt plug-in hybrid. Den største forskjellen er at ladbare hybrider kan lades fra en ekstern strømkilde. De har større batteripakker og kan kjøres betydelig lengre på ren elektrisitet. Og et annet spørsmål, hva skjer om man ikke lader hybrid? Så en ladbar hybrid som brukes uten å lades, vil ikke ha noe, eller svært liten, effekt på forbruk og miljø. Samtidig som man går glipp av muligheten til å spare penger på drivstoff. I tilfeller der man som bileier ikke har lademuligheter er nok en vanlig hybrid å foretrekke framfor en ladbar variant.

Ta dette i betraktning, hvor mye sparer man på ladbar hybrid?

Å kjøre ladbar hybrid er ikke bare bra for miljøet, det gjør også godt for lommeboka. Ifølge Mitsubishi kan du spare opptil 10 000 kroner i året ved å gå fra en bensin- eller dieselbil til Mitsubishi Outlander ladbar hybrid.

By Amir Dobkins

Hvordan lager man et tankekart? :: Hvordan lade hybrid bil hjemme?
Nyttige lenker