Hjem > E > Er Det Lov Å Filme Andre Med Drone?

Er det lov å filme andre med drone?

Det er altså ikke forbudt å fly drone som lek eller hobby, men det er viktig at du alltid tar hensyn til andre menneskers personvern når du flyr. For eksempel bør du aldri ta bilder, video eller lydopptak av andre mennesker i deres hjem eller i deres hage uten tillatelse fra de som blir avbildet.

Les mer

Hva koster Droneeksamen?

Droneeksamen koster 1.010 kroner, og den kan avlegges på alle veitrafikkstasjoner i hele landet. Folk spør også hvordan bli godkjent dronepilot? Dronepiloter som skal fly droner i åpen kategori skal fullføre et obligatorisk A1/A3-nettkurs og bestå en nettbasert eksamen på 40 spørsmål. Både nettkurs og eksamen er tilgjengelig på Luftfartstilsynets droneportal, flydrone.no, og er helt gratis.

I hvilke tilfeller må en drone i åpen kategori være ansvarsforsikret?

Om forsikring

Alle droner og modellfly, unntatt leketøy, skal være ansvarsforsikret etter det nye regelverket. I Norge er det krav til at alle luftfartøy under 500 kg er ansvarsforsikret for minimum 750 000 SDR (omtrent 9,5 millioner kroner per 12.12.2020).
Deretter, hva er ro1? Forskriften er utarbeidet slik at enkle operasjoner med mindre droner skal kunne skje uten godkjenning fra Luftfartstilsynet. Operatører som skal drive virksomhet som faller inn under kategorien RO1 trenger derfor kun å melde fra til Luftfartstilsynet før oppstart om virksomheten.

Hvor langt går en drone?

Den maksimale avstanden til en drone fra stasjonen avhenger av modellen. For tiden er det ingen droner som når en avstand på 20 km fra fjernkontrollen din, men det er langdistanse droner som de kan nå 10 km. Ikke-prøvefly, derimot, har en rekkevidde på 1, 2 eller maksimalt 5 km. Følgelig, hvilke c klasser tilhører de dronene du ikke får fly over mennesker med i åpen kategori? A3 – «Unna folk»

  • C2-, C3-, og C4-merkede droner.
  • Med droner opp til 25 kg som er selvbygd eller tilgjengelig på markedet før 1. januar 2024.
  • Man kan også fly C0 og C1 merkede droner etter reglene i A3. Det er allikevel enklere å fly disse i A1.

Ta dette i betraktning, hvor mye tjener en dronepilot?

Allerede nå får dronepiloter 50 dollar i timen eller over 100.000 dollar (cirka 700.000 kroner) i året hos de store selskapene. Selskaper som Facebook og Amazon girer opp sin dronesatsing, sistnevnte sier de ser for seg varelevering med droner. Hva er den beste dronen? DJI Mavic 2 Pro er fortsatt den beste toppmodellen du kan kjøpe, av et par viktige årsaker – den har en stor sensor, er en fryd å fly, og det sammenleggbare designet gjør den svært portabel og reisevennlig.

Er det lov å fly drone i Trondheim?

Fra 1. januar 2021 må alle som skal fly droner som veier mer enn 250g eller har kamera være over 16 år og registrere seg hos Luftfartstilsynet. Droneoperatøren må merke dronene sine med sitt operatørnummer. Hvis dronen veier mer enn 250 gram, må man ta nettkurs og netteksamen i tillegg.

By Tawnya Lantis

Hvor dypt er havet? :: Kan jeg bruke ditt gavekort på XXL?
Nyttige lenker