Hjem > H > Hva Betyr Åkra?

Hva betyr Åkra?

Åkra er en tidligere kommune på Karmøy i Rogaland fylke. Tettstedet har i underkant av 10.000 innbyggere. Opprinnelig (fra 1837) var Åkra del av Skudenes formannskapsdistrikt.

Les mer

Hvor mange innbyggere på Haugalandet?

Haugalandet er en mellomstor region med ca 118.600 innbyggere, der Karmøy er største kommune med 42.000, og Utsira den minste med vel 200. Haugesund er regionsenter, og byen har ca 37.000 innbyggere. Når brant Festiviteten i Haugesund? Festiviteten brant ned natt til 23. mars. 1981. Kilde: Haugesunds rederiforening | Facebook.

Hvor mange ansatte i Haugesund kommune?

Haugesund er en kommune med ca. 2500 ansatte. Størrelsen i areal er kun 72 km². Selve byen (tettstedsbebyggelsen) ligger på fastlandssiden av Smedasundet samt på øyene Hasseløy og Risøy. Tilsvarende, når ble rogaland et fylke? Rogaland er eit fylke i Noreg. Det grensar i nord til Vestland og i aust til Vestfold og Telemark og Agder. I vest har fylket kystline mot Nordsjøen. Fylket svarar til det tidlegare Stavanger amt og har sitt nåverande namn frå 1919.

Hvor mange fylker har Rogaland?

Rogaland er et norsk fylke på Vestlandet som grenser til Vestland i nord og til Vestfold og Telemark og Agder i øst. Rogaland er Norges fjerde største fylke etter innbyggertall og er utenom Oslo det minste fylket i areal. Det er 23 kommuner i Rogaland, og Stavanger er administrasjonsbyen. Så, hvilke kommuner er i rogaland?

Kommuner20112019
Sandnes67 41178 439
Stavanger133 142142 034
Sola23 35026 582
Randaberg10 06111 053

Hva er palatalisering?

Palatalisering er det at en konsonant uttales med j-farge i tillegg til sitt vanlige artikulasjonssted. Noen eksempler fra norske dialekter er mannj og kvellj for mann og kveld i trøndersk. Angående dette, hva er norges styggeste dialekt? Norges befolkning har talt, og den styggeste dialekten denne gangen ble rogalandsdialekten. I mandagens episode av «Brille» her på NRK fikk Rogaland flest stemmer for den verste dialekten, etterfulgt av Hordaland og Sogn og Fjordane. Det var derfor skarre-r'en som fikk gjennomgå.

Også, hvilken dialekt snakker de i rogaland?

Bymål og bygdemål

I Stavanger har ein tradisjonelt hatt to «dialekter». Folkemålet (også kalla gadespråget) på den eine sida og det høgare talemålet på den andre. Folkemåla i Stavanger og Sandnes har tradisjonelt hatt mange Jær-målmerke i språket. Folkeleg Stavanger-mål har tre kjønn: ein båd, ei sol, et hus.

By Twila Pummill

Hva er Norges største fylke? :: I hvilket fylke ligger Haugesund?
Nyttige lenker