Hjem > H > Hva Er De Beste Varmepumpene?

Hva er de beste varmepumpene?

Varmepumpe test: Her er markedets 9 beste varmepumper:

  • Panasonic VZ9SKE – Markedets Beste Varmepumpe.
  • Panasonic VZ12SKE – Best For Store Hus.
  • Mitsubishi MSZ-LN35RG – Stilig Design.
  • Panasonic LZ35TKE – Kompakt Varmepumpe.
  • Mitsubishi Electric KJ35 Kirigamine 5,8 kW – Diskret Gulvmodell.

Les mer

Hvilken varmepumpe støyer minst?

Gulvmodeller er større enn veggmodeller, og har større overflate som avgir varme til rommet. Da kan luftstrømmene som blåses ut fra innedelen være litt lavere, og viften kan gå roligere. Derfor er gulvmodeller jevnt over noe mer stillegående enn veggmodeller. Ta dette i betraktning, hvor stor varmepumpe må jeg ha? Litt nyere eller bedre isolerte boliger trenger rundt 45W/kvm, mens dårligere isolerte eller eldre hus trenger kanskje 65-70 W/kvm varmeeffekt. Det vil si at en varmepumpe på 6,6 kW skal i teorien klare å varme opp en bolig på 120 kvm med normal takhøyde.

Blir det tørr luft av varmepumpe?

For å få til det med luft – til – luft varmepumper alene, må varmepumpen varme opp luften til mye mer enn 22oC. Med bruk av kald uteluft (som er ”tørr”), kan inneluften bli for tørr og iallfall føles for tørr. NB! Skal varmepumpe gå hele tiden? Varmepumper fungerer best når de står på hele tiden og kan opprettholde en jevn temperatur i boligen. I tillegg til at dette gjør det lettere for pumpa å opprettholde et behagelig inneklima, krever pumpa mindre energi når den får jobbe jevnt og trutt.

Følgelig, hvor ofte må man ha service på varmepumper?

En varmepumpe er for folk flest en stor investering som gjerne skal holde lengst mulig. For å sikre varmepumpens levetid anbefales det derfor å utføre service hvert 2. eller hvert 3. år. Skal varmepumpe bråke? Så lite som 10 desibel kan være svært merkbart. Varmepumpen bør ikke bråke mer enn 35 desibel, særlig hvis du skal ha den utenfor huset til naboen eller du bor i tettbygde boligområder. Jo kaldere det blir, desto mer lyd lager varmepumpen. Du bør derfor velge varmepumpe med de kaldeste dagene i tankene.

Hvordan redusere støy fra varmepumpe?

Lavfrekvent støy

  1. Vri utedelen vekk fra nabohuset, noe målinger viste kunne redusere støyen 1 meter unna med 6 dBA.
  2. Støyskjerm mot utedelen.
  3. Innkledning av utedelen med støyabsorberende plater.
  4. Bytte til en pumpe med mer støysvak utedel.
  5. Isolere bedre, slik at pumpen ikke trenger å kjøre like mye.
Man kan også spørre er fujitsu varmepumpe bra? Fujitsu Extreme 12LMCB er en luft-til luft-varmepumpe som egner seg best til kaldt klima, og det er juster for dette at den får såpass god testscore. I tillegg til en trivelig prislapp har den har årsvarmefaktor på 3,4 og ved -22 er det samme tallet 1,78.

I forhold til dette, hvor mange kvm dekker en varmepumpe?

Varmeeffekten synker ved lavere temperatur. For å kjøle ned en bolig trenger man ca. 100W per kvm som betyr at samme varmepumpe vil klare å kjøle ned ca. 50 kvm.

By Reilly

Hvor mange grader skal varmepumpa stå på? :: Hvem eier Power kjeden?
Nyttige lenker