Hjem > H > Hva Heter De Forskjellige Skrifttypene?

Hva heter de forskjellige skrifttypene?

Skriftsnitt er en litt unøyaktig betegnelse på de ulike utformingene av en skrifttype: rett, kursiv, halvfet, fet, mager, bred, smal og så videre. I utgangspunktet har vi to hovedkategorier av skriftsnitt: rett (antikvaens grunnform) og kursiv og frem til begynnelsen av 1800-tallet fantes kun disse to variantene.

Les mer

Angående dette, hva er vanlig skrifttype?

12 punkt skrift er stort nok

Skriftstørrelsene ble derfor skalert etter Times New Roman som finnes i Word. Times brukes ofte som referanse i denne type forskning. Undersøkelsen viste at 80 % kunne lese skriftstørrelse som tilsvarer 12 punkter i Times New Roman uten større vansker.
Hvilken font bruker VG? Påskeaften endret VG skrifttypen i avisen. Dermed er «Bodoni», som ble innført for over 40 år siden, historie. Den nye fonten heter «Knockout».

Derav, hva er en font?

Font er et ord som er knyttet til typografisk skrift eller skrifttype som både faglig og i hverdagstale brukes om flere litt ulike begreper – skrift, skriftsnitt, skrifttype, skriftfamilie og lignende. Hvilken skrifttype er best for dyslektikere? Det finnes flere skrifttyper som gjør det enklere for folk med dysleksi å lese tekst, så som Lexia Readable, Dyslexie og Open Source varianten OpenDyslexic. I 2004 utviklet Keith Bates skrifttypen Lexia Readable. Skrifttypen er gratis for personlig bruk samt for skoler.

By Tawney Reust

Hva er en font? :: Hvilket klokkeslett kommer nye serier på Netflix?
Nyttige lenker