Hjem > H > Hva Er Reinkarnasjon I Buddhismen?

Hva er reinkarnasjon i buddhismen?

Reinkarnasjon er sjelevandring eller gjenfødelse, ofte uatskillelig knyttet til den hinduistiske doktrinen om karma, loven om konsekvens. Forestillingen om menneskets gjentatte liv finner man især innen hinduisme og buddhisme.

Les mer

Hva er en Sangha?

Sangha er den tredje av buddhismens «tre juveler», ved siden av Buddha og dharma. Sangha betegner vanligvis spesifikt buddhismens ordinerte munker og nonner, det vil si den monastiske ordenen, som adskilt fra legfolket. Hva er Buddhas fotavtrykk et bilde på? Buddha og buddhistiske symboler

Disse symbolene er Buddhas fotavtrykk, som symboliserer Buddhas oppnåelse av Nirvana på jorden, det berømte dharmahjulet som symboliserer den åttedelte veien, samt lotusblomsten, som representerer sinnets renhet, opplysthet og nirvana.

Hva heter de hellige skriftene i buddhismen?

Tripitaka er samlingen av de buddhistiske kanoniske skriftene. Hva heter de viktigste høytidene i hinduismen?

HøytidGrunnHvor
VijayadasamiDet gode sin makt over det onde, særlig Durga sine seirer over demonerHele India
Durga podja/DurgotsavaDyrkelse av DurgaBengal
Karva ChauthGifte kvinner utfører ritualer for å verne mennene sineNord- og Vest-India
Dipavali/divaliDet gode sin makt over det ondeAlle hinduer

Hva er høytider i Norge?

1. mai og 17. mai er offentlige høytidsdager i Norge. Helligdager reservert for gudstjenstlige handlinger er alle søndager, nyttårsdag, skjærtorsdag, langfredag, første og andre påskedag, Kristi Himmelfartsdag, første og andre pinsedag og første og andre juledag. Hvilke tradisjoner har buddhismen? Ritualer er svært viktig i buddhismen, både for legfolk og for munker og nonner. I theravada-land er det særlig paritta, resitasjon av spesielle, korte tekster fra de hellige skrifter (Tripitaka), som er utbredt. Denne resitasjonen utføres av munkene og tjener til å beskytte både mennesker og eiendom.

Angående dette, hva betyr symbolene i hinduismen?

Om (eller Aum; devanagari ॐ, tamil ஓம்) er den helligste stavelsen i hinduismen, og symboliserer den uendelige Brahman og hele universet. Ta dette i betraktning, hva symboliserer den hvite elefanten i buddhismen? En annen viktig dyrefigur innen buddhismen er den hvite elefanten. I følge myten om Siddhathta Gotamas (Buddhas) unnfangelse, drømte Buddhas mor om en vakker, hvit elefant.

Er det guder i buddhismen?

Det finnes guder i buddhismen, men de har ingen skapende eller frelsende makt. Gudene i buddhismen er ikke annet enn levende vesener som på grunn av sin godhet blir gjenfødt som guder. Akkurat som menneskene er de avhengige av Buddhas lære for å nå nirvana.

By Arron

Hvordan fungerer støydemping i trådløse hodetelefoner? :: Hvilke tre grupper kan de åtte leddene i den åttedelte veien deles inn i?
Nyttige lenker