Hjem > H > Hva Består Kroppens Utvendige Overflate Huden Av?

Hva består kroppens utvendige overflate huden av?

Huden er bygd opp av tre lag: overhuden (epidermis), lærhuden (dermis) og underhuden (subcutis).

Les mer

Hvor har vi brusk?

Brusk, cartilago, er et støttevev som sammen med knokler og bein utgjør skjelettet hos mange dyr med ryggrad, og hoveddelen av skjelettet hos for eksempel bruskfisk. Brusk er halvfast, mer eller mindre elastisk, og bløtere enn bein. Og et annet spørsmål, hvor mange vev finnes i kroppen? Cellevev i dyr og mennesker

Det er fire hovedtyper vev i kroppen hos alle dyr, inkludert mennesker og mindre flercellede organismer som insekter. Alle vevstypene oppstår som modifikasjoner av tre hovedgrupper av vev som dannes i de tidlige stadiene av fosterutviklingen.

Man kan også spørre hvor dannes kollagen i kroppen?

I dermis, det midterste laget av huden, bidrar kollagen til de såkalte fibroblastene, der cellefornyelsen skjer. Ordet kollagen opprinner fra det greske ”kólla” som betyr Lim, og ”-gen” som betyr Produsere. Faktisk laget man lim av kollagen for mer enn 8000 år siden, trolig ved å koke hud og sener fra dyr. Hva er Fibroblasten? Fibroblaster er betegnelsen på et utviklingstrinn av bindevevsceller (fibrocytter). De er spindelformet med lange utløpere, og danner den ekstracellulære substansen i bindevevet. Fibroblastene har aktiv mitose og kan danne grunnsubstans og fiber (kollagen, elastiske fiber) i bindevevet.

I forhold til dette, hvorfor samarbeider organsystemene i kroppen?

De fleste organer kan også bare løse en liten del av en større, overordnet oppgave. Derfor må de samarbeide tett med andre organer for å løse hele oppgaven. Man snakker derfor om organsystemer – det kan for eksempel være fordøyelsessystemet, som blant annet består av de selvstendige organene magen og tarmene. Hvor mange organsystemer har vi i kroppen? Våre 11 definerte organsystem er: Blodomløpet (kretsløpet), som består av hjertet, blodårer og blod. Lymfesystemet, som består av milt, brissel, tonsiller, lymfeknuter og lymfeårer. Respirasjonssystemet, som består av nese, svelg, strupe, luftrør, luftrørgrener og lunger.

Også, hva heter de indre organene?

Man skiller mellom ytre organer og indre organer. Eksempelvis er hud, lemmer, ører, nese med mer, det vil si ytre organer, mens hjerte, blodårer, lever, nyrer og lignende er indre organer, det vil si organer som er dekket av kroppens ytre lag (huden). Hvor ligger fettcellene? Underhuden består for en stor del av fettceller eller adipocytter, som er typiske ved at de kan danne og lagre fett. Dersom adipocyttene inneholder lite fett, kan de danne ørsmå fettdråper i cytoplasma.

Hva er Kjertelceller?

Kjertler er ansamlinger av celler som har spesialisert seg i å lage og/eller å utskille stoffer som de selv ikke trenger, men som har betydning for andre organer eller vev, eller eventuelt å skille ut avfallsprodukter.

By Gnni Aschim

Hva var hensikten med reformene i 1917 og 1938? :: Hva er verdier på jobb?
Nyttige lenker