Hjem > E > Er Nitrogenoksid Farlig?

Er nitrogenoksid farlig?

Inhalasjon av NO2 fører til helseeffekter både ved svært kortvarig (minutter, time) og langvarig eksponering (år). Kliniske studier har påvist svekket lungefunksjon og økt luftveisreaktivitet hos astmatikere som har blitt utsatt for konsentrasjoner over 300 μg NO2/m3 i kort tid (minutter-timer).

Les mer

Hva er de viktigste kildene til utslipp av NOx gasser?

I Norge er kildene til utslipp av NOx først og fremst forbrenning av fossilt brensel i olje- og gassvirksomhet, industrien og mobile kilder på land og til havs. Hva menes med NOx? – NOx eller nitrogenoksider, er en fellesbetegnelse på gassmolekyler som det stilles ganske strenge utslippskrav til: NO (nitrogenmonoksid) og NO2 (nitrogenoksid). Disse dannes hovedsakelig ved forbrenning av alt som brenner.

Og et annet spørsmål, hva slags forurensing bidrar til å skape dårlig luftkvalitet og helseplager?

Slitasje på piggdekk er en viktig kilde til svevestøv, men en del kommer også fra eksos og vedfyring. Eksos og vedfyring er også hovedkildene til de mindre svevestøvspartiklene, som kalles PM2,5. Når nivåene av både svevestøv og NO2 stiger, gir det større fare for helseplager. Kan man dø av lystgass? Risikoen for dødsfall ved bruk av lystgass er lav. I Storbritannia har 9 prosent av unge mellom 16 og 24 år brukt lystgass det siste året, likevel dør kun 5 briter årlig i forbindelse med lystgassbruk [5].

I forhold til dette, kan man bli lam av lystgass?

Kan skade deg for alltid

I tillegg til kvelning og et plutselig illebefinnende kan lystgass også ha langvarige og kroniske konsekvenser. – Tar man mye lystgass over tid, kan det deaktivere B12-vitaminet man har i kroppen, og på sikt kan det føre til hjerneskader og blodmangel, advarer Løland.
Hva er viktigste kilden til svevestøv i Norge? De viktigste kildene til svevestøv (PM10 og PM2,5) er veitrafikk, vedfyring og langtransportert forurensning.

Hvilke gasser er de viktigste klimagassene?

Klimagassene er en viktig del av det naturlige kretsløpet

De vanligste klimagassene er vanndamp (H2O), karbondioksid (CO2), metan (CH4) og lystgass (N2O). Alle er naturlige gasser som er en nødvendig del av atmosfæren.
Hvordan måles luftforurensing? "Samlet luftforurensning" viser målestasjonene som måler én eller flere av følgende komponenter: fint svevestøv (PM2,5), summen av fint og grovt svevestøv (PM10), nitrogendioksid (NO2), bakkenær ozon (O3) og svoveldioksid (SO2).

Derav, hva er nox og hvordan måles dette?

En NOx-måling går ut på å måle konsentrasjonen av nitrogen, oksygen og karbondioksid i utslippet og der finnes det egentlig ingen spørsmålstegn, men det viktige i dag, som det finnes en del uenighet rundt, er hvordan man skal regne ut og presentere resultatene.

By Jennings

Hva er NOx gasser? :: Hva styrer dativ?
Nyttige lenker