Hjem > E > Er Samtykke Egnet Som Behandlingsgrunnlag I Ansettelsesforhold?

Er samtykke egnet som behandlingsgrunnlag i ansettelsesforhold?

All behandling av personopplysninger må ha et rettslig grunnlag for å være lovlig – et behandlingsgrunnlag. Ett av grunnlagene er samtykke fra den personopplysningene gjelder. På grunn av et ujevnt styrkeforhold mellom arbeidsgiver og arbeidstaker er samtykke lite egnet som behandlingsgrunnlag i arbeidslivet.

Les mer

Hvordan sende sensitiv informasjon på mail?

- Bruk krypteringstjenester. Merete Nygaard anbefaler at du dropper å sende sensitiv informasjon åpent på e-post i det hele tatt, og heller benytter krypteringstjenester. Ved å bruke slike kan man fortsatt bruke e-post som kommunikasjonskanal, forsikrer hun. Dessuten, hva er sensitive opplysninger? Eksempler på slike opplysninger er en persons rasemessige eller etniske bakgrunn, politiske oppfatning, religion, filosofiske overbevisning eller medlemskap i fagforening. Også helseforhold (som allergier, sykefravær, legebesøk og graviditet) og seksuelle forhold og orientering vil være sensitive opplysninger.

I forhold til dette, hvordan sende sensitiv informasjon?

Hvordan kan man sende eller dele informasjon på en sikker måte?

  1. Kryptert sending. Det er mulig å sikre kommunikasjonskanalen mellom avsender og mottaker.
  2. Kryptert melding. Man kan sikre selve meldingen ved å kryptere den.
  3. Kryptert vedlegg. Det er også mulig å passordsikre et vedlegg.
  4. Dele tilgang til et dokument i skyen.
Også, hva er informasjonsplikt? Med informasjonsplikt menes at virksomheten av eget tiltak skal gi informasjon til den registrerte.

Har Nav taushetsplikt overfor arbeidsgiver?

Taushetsplikt. Alle som jobber i og for NAV har taushetsplikt om alle opplysninger om deg. Taushetsplikten gjelder også etter at en ansatt slutter å jobbe i NAV. Hvem kan være personvernombud? Bare fysiske personer kan inneha rollen. Den behandlingsansvarlige, kan ikke utnevne seg selv som personvernombud. Datatilsynet fraråder at den som er sikkerhetsansvarlig også påtar seg rollen som personvernombud da disse rollene ofte kan ha motstridende interesser.

Hva er personvernregler?

Reglene skal sikre borgerne en viss kontroll og tilgang til opplysninger om seg selv, samtidig som virksomhetenes behov for slike opplysninger i sin hverdag skal ivaretas. Alle offentlige etater og svært mange offentlige og private virksomheter har og bruker personopplysninger. Hva er GDPR enkelt forklart? GDPR står for general data protection regulation og innebærer at hver enkelt av oss skal ha tilgang på nødvendig informasjon og mulighet til å et aktivt samtykke til at virksomheter samler inn og bruker informasjonen vi deler med dem. Forordningen definerer også en rekke krav til hvordan innsamling og bruk skal foregå.

Er passnummer sensitivt?

Er passnummeret ditt sensitiv informasjon? På plussiden trenger ikke amerikanske borgere bekymret for passnummeret sitt som brukes til ondsinnet aktivitet. Et passnummer kan ikke brukes til å få tilgang til statsdepartementets poster eller skaffe statsborgerregister, ifølge en talskvinne for utenriksdepartementet.

By Natascha

Hvilke språk bruker Æ Ø å? :: Hvorfor klarer insekter seg med et åpent sirkulasjonssystem?
Nyttige lenker